Ultrajul particularizat in dreptul comun

Trimisa la data: 2010-10-22 Materia: Drept Pagini: 49 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Tatiana_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Ultrajul particularizat in dreptul comun
In legislatiile penale din toate timpurile si din toate oranduirile sociale, au existat numeroase si severe dispozitii privind reprimarea faptelor care real sau presupus aduceau atingere respectului datorat dregatoriilor, dregatorilor statului, corespunzator importantei si atributiilor pe care le aveau.Apararea autoritatii, sub diverse denumiri, constituia in esenta, ca orice reglementare periodica din oranduirile cu exploatare de clasa, apararea securitatii si intereselor clasei dominante.Incriminari similare au existat si in pravilele din vechea noastra legislatie.

Multe din incriminarile ce formeaza continutul Titlului V din actualul Cod penal le gasim si in Codul penal din 1864 ; de exemplu : ultrajul, exercitiul abuziv de functie, portul nelegal de uniforma, decoratii sau semne distinctive, ruperea de sigilii.Altele au fost introduse pentru prima data in legislatia noastra cu ocazia intrarii in vigoare a Codului penal din 1936 ; de exemplu : ofensa simbolului national.Infractiunile contra autoritatii sunt prevazute cele mai multe in Titlul III al Codului penal din 1936 denumit " Crime si delicte contra administratiei publice" (ultrajul, uzurparea de calitati oficiale, ruperea de sigilii, sustragerea de sub sechestru).Existau insa si infractiuni contra autoritatii prevazute in alte titluri. Astfel, infractiunea de ofensa adusa unor insemne era cuprinsa in Titlul I privind "Infractiunile contra sigurantei statului" in art.216.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Ultrajul particularizat in dreptul comun

Lucrare de licenta despre Ultrajul particularizat in dreptul comun
Cuprins

Capitolul I.Notiuni introductive................................3

Capitolul II. Aspecte particulare ale infractiunii de ultraj in dreptul comun (Precizari preliminarii).......................................15

Capitolul III. Aspecte particulare ale infractiunii de ultraj in legile speciale........................41

Bibliografie........................................48
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ultrajul particularizat in dreptul comun". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.