Unele apecte privind prabusirea Imperiului Roman

Trimisa la data: 2012-08-16
Materia: Istorie
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: blokpal
Lucrare de licenta despre Unele apecte privind prabusirea imperiului roman
In decursul secolelor istoricii romani sau cei care iau urmat au incercat sa explice in mod logic in ce stare se afla societatea romana si de ce aceasta era amenintata, istoricii antici ca de exemplu Tacitus sau Titus Livius vedeau in abandonarea vechilor moravuri de austeritate si morala si materiala cauza principala a decaderii imperiului si al Romei.

Este adevarat ca societatea latina a fost mult influentata incepand din secolul III i.h. de cultura si civilizatia elenistica si ca sub aceasta inraurire benefica au devenit mai cizelati adoptand obiceiurile mai sofisticate ale ale vecinilor din sudul peninsulei italice dar nimic nu dovedeste ca acest proces a slabit in vreun fel Roma din contra cetatea a intrat in cercul select al popoarelor civilizate: literatura sa dezvoltat sub influenta grecilor, insa inca din aceasta perioada a aparut un curent traditionalist latin care il avea in frunte pe Cato cel Batran, acest curent milita pentru pastrarea vechilor obiceiuri latine in detrimentul celor grecesti care alterau, potrivit lor, firea romanilor .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Unele apecte privind prabusirea Imperiului Roman

Lucrare de licenta despre Unele apecte privind prabusirea imperiului roman
Cuprins

Introducere...............4

Capitolul I Cauzele militare politice si economice..........6
I.1 Expansiunea oprita................6
I.2 Morala................13
I.3 Economia..............16
I.4 Succesiunea...........20
I.5 Provincializare si barbarizare...........22
I.6 Prosperitatea.........25

Capitolul II O comparatie intre imperiul roman si imperiul chinez...............26

Capitolul III Cauze de natura climatica si medicala.........31
III.1 Schimbari climatice............31
III.2 Epidemiile.............32

Capitolul IV Incercari de redresare politico-militara in secolele IV-V...................34
IV.1 Asaltul...........34
IV.2 Incercari de colaborare..........38
IV.3 Esecul

Concluzii.............41

Bibliografie..........43

Anexe:
Imperiul in timpul lui Traian...............45
Imperiul reorganizat de Diocletian..........46
Imperiul roman in jurul anului 395..........47
Regatele barbare...........48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Unele apecte privind prabusirea Imperiului Roman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.