Uniunea Europeana moderna si tratatul de la Maastricht

Trimisa la data: 2010-07-21
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marius_Pe
Lucrare de licenta despre Uniunea europeana moderna si tratatul de la Maastricht
Curtea de Conturi a Comunitatilor Europene a fost creata prin Tratatul de la Bruxelles din 22 iulie 1975. Initiativa crearii ei a apartinut Parlamentului. Ea a inlocuit Comisia de control infiintata prin Tratatele CEE si EURATOM si Comisarii (delegatii) pentru conturi prevazuti de Tratatul CECA.Prin activitatea pe care o desfasoara, Curtea de Conturi urmareste scopuri financiare realizand controlul financiar. Ea nu este o jurisdictie, neputand fi sesizata nici de statele membre si nici de intreprinderi sau particulari.In ceea ce priveste Curtea de Conturi, Tratatul de la Maastricht aduce schimbari de maxima importanta.

Odata cu intrarea in vigoare a tratatului, Curtea este inclusa in randul institutiilor Comunitatii Europene.In componenta acestui organ colegial intra 15 membrii numiti pe o perioada de 6 ani de catre Consiliu, cu unanimitate de voturi, dupa consultarea Parlamentului. Institutia este un organ credibil si eficace, unul din motive fiind faptul ca membrii sai sunt asistati de un mare numar de colaboratori cu nivel inalt da calificare (1/3 dintre ei au categoria A) .Competentele Curtii de Conturi sunt foarte largi. Se ocupa cu examinarea aspectelor de legalitate si regularitate a totalitatii veniturilor si cheltuielilor celor trei Comunitati, indiferent ca sunt sau nu bugetare. Controlul exercitat de Curte nu se extinde si asupra bunei gestiuni financiare a operatiunilor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Uniunea Europeana moderna si tratatul de la Maastricht

Lucrare de licenta despre Uniunea europeana moderna si tratatul de la Maastricht
Cuprins

Capitolul I. Tratatul de la Maastricht, fundament al Uniunii Europene moderne.................................................3
I.1 Modificari aduse de tratatul de la Maastricht in ceea ce priveste institutiile Uniunii Europene............................5
I.2 Crearea uniunii economice, monetare si politice..................16
I.3 Politica monetara europeana si momente de criza...................17
I.4 Circuitul monetra european................................20
I.5 Conditii de preaderare impuse statelor in ceea ce priveste politica lor monetara...............................25

Capitolul II. Modificari aduse evolutiei Uniunii Europene de Tratatul de la Amsterdam...................................27
II.1 Politica europeana in domeniul drepturilor omului..............29
II.2 Politica europeana in domeniul protejarii mediului inconjurator...........................................34
II.3 Crearea unei cooperari reale in domeniul politienesc si militar..............................................38

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Uniunea Europeana moderna si tratatul de la Maastricht". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.