Universul teoriilor lui Phelps - coordonate ale contrarevolutiei keynesiene

Trimisa la data: 2010-04-26
Materia: Economie
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristian_Z
Lucrare de licenta despre Universul teoriilor lui Phelps - coordonate ale contrarevolutiei keynesiene
Curba lui Phillips a fost evidentiata pentru prima data in 1958 de A. W. Phillips si a inlaturat ideea keynesiana a ocuparii depline in conditiile stabilitatii preturilor. Astfel speranta realizarii simultane a acuparii depline si a stabilitatii preturilor se "naruie" in fata compromisului. Cele doua notiuni nu mai erau compatibile, reducerea somajului putandu-se obtine numai cu pretul unei inflatii in crestere.La sfarsitul anilor `60 incep sa apara insa dubii si cu privire la curba lui Phillips, in special asupra stabilitatii sale.

Pana in anii `70 curba lui Phillips se verificase. In anii `70 insa majoritatea tarilor se confruntau cu fenomenul stagflatiei. Stagflatia presupune existenta unei inflatii ridicate si a unui somaj de asemenea mare. Noua situatie ii face chiar si pe cei mai ferventi aparatori ai curbei lui Phillips sa isi reconsidere pozitia. Ideea compromisului incepe sa fie pusa la indoiala. " Este clar ca ceva nu este in regula : nu era vorba de o singura curba Phillips stabila, ci de o intreaga familie de curbe Phillips pe scurta durata, dar care se modifica in timp ca rezultat al influentelor ce trebuie determinate".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Universul teoriilor lui Phelps - coordonate ale contrarevolutiei keynesiene

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I Coordonate ale contrarevolutiei keynesiene.........4
1.1.Curba lui Phillips- intre compromis si incertitudine...........8
1.2. Noile teorii............10

Capitolul II Edmund Phelps- o viata dedicata cunoasterii...........14
2.1. Coordonate biografice............14
2.2. Universul teoriilor lui Phelps...........16

Capitolul III Actualitatea si continuitatea teoriilor lui Phelps.......42

Concluzii...............48

Anexe..............50

Bibliografie..........59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Universul teoriilor lui Phelps - coordonate ale contrarevolutiei keynesiene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.