Utilizarea Managementului Proiectelor in Managementul Resurselor Umane

Trimisa la data: 2009-11-17
Materia: Management
Pagini: 94
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: karelia18
Lucrare de licenta despre Utilizarea Managementului Proiectelor in Managementul Resurselor Umane
Managementul resurselor umane este acea componenta a managementului firmei care se ocupa de dezvoltarea si dinamizarea resurselor umane in vederea obtinerii performantelor dorite si atingerii obiectivelor organizatiei .

Managementul resurselor umane reuneste un ansamblu de activitati prin care se asigura planificarea, procurarea, mentinerea si dezvoltarea celor mai importante resurse ale unei organizatii, respectiv cele umane (Anexa 1). Aceste activitati sunt realizate de manageri cu sprijin substantial, indeosebi in organizatiile mari, al unor specialisti cu abilitati si cunostinte avansate in domeniu .

In firma moderna, managementul resurselor umane are patru obiective fundamentale :faciliteaza competitivitatea organizatiei. Chiar daca asociem deseori competitivitatea cu ideea de afacere, exista si organizatii (spitale, scoli, etc) care au de atins un astfel de obiectiv.

Avand in vedere rolul jucat de resursele umane in eficacitatea unei organizatii, este clar ca organizatia are nevoie de indivizii cei mai potriviti pentru a atinge obiectivele si pentru a ramane astfel competitive. Managementul resurselor umane are obiectivul sa inteleaga competentele firmei, cele mai potrivite profile umane pentru afacere si sa dezvolte metode de atragere si intruire a resurselor umane

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Utilizarea Managementului Proiectelor in Managementul Resurselor Umane

Lucrare de licenta despre Utilizarea Managementului Proiectelor in Managementul Resurselor Umane
Cuprins

Capitolul I Managementul resurselor umane.....................2
1.1. Definire concepte generale...............................2
1.2. Munca de echipa..........................................5
1.3. Leadership...............................................9
1.4. Comunicare..............................................14

Capitolul II Managementul proiectelor........................19
2.1. Definire concepte generale..............................19
2.2. Managementul conflictelor...............................29
2.3. Managementul prin proiecte..............................34

Capitolul III Utilizarea managementului proiectelor in managemenul resurselor umane.....................39
3.1. Dezvoltarea resurselor umane............................39
3.2. Programe pentru dezvoltarea resurselor umane............42
3.2.1. Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU)...................42
3.2.2. Programul Youth in Action (Tineret in Actiune)........47

Capitolul IV Studiu de caz Joining You(th) in Creating a Better World.......................53

Concluzii...................65

Bibliografie................70

Anexe.......................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Utilizarea Managementului Proiectelor in Managementul Resurselor Umane". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • ma intereseaza si pe mine o lucrare de licenta in domeniul resurselor umane cat mai urgent dar daca sar putea ceva despre motivatie

    aura | 2009-12-26 16:41:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.