Utilizarea acreditivului documentar in platile interne si internationale

Trimisa la data: 2008-09-18
Materia: Finante-Banci
Pagini: 82
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: cosmin
Lucrare de licenta despre Utilizarea acreditivului documentar in platile interne si internationale

Riscuri in derularea platilor internationale
Prin risc se intelege intr-o sfera larga posibilitatea aparitiei unei pierderi in cadrul tranzactiilor economice ca urmare a producerii unor evenimente imprevizibile . In abordarea termenului de risc vom porni de la definitia acestuia :

Riscul se poate defini ca unul sau mai multe evenimente , care odata produs(e) in anumite imprejurari ( cu efect negati sau pozitiv intr-un cadru restrictiv sau permisiv) creeaza efect asupra rezultatelor unei firme , intreprinderi , unui agent economic , implicit asupra operatorului care a derulat o tranzactie/un contract.

Absolut toate tranzactiile presupun un anumit risc , cel mai important aspect fiind acela ca agentul economic care urmeaza a intreprinde si gestiona respectiva operatiune sa il inteleaga cel mai bine .

Riscul poate fi impartit in :
- Risc ce apare ca urmare a conditiilor generale ce caracterizeaza mediul in care isi desfasoara firma activitatea . Acesta este riscul de piata care afecteaza toti agentii economici care actioneaza pe o anumita piata ;

- Risc ce rezulta din conditiile particulare ale firmei. Acest risc este specific fiecarei companii si pentru diminuarea lui se intreprind eforturi la nivelul diferitelor departamente din cadrul firmei ;

La nivelul unei tranzactii apar o serie de riscuri stabilite printr-o conexiune logica. O tranzactie comerciala sau financiara este contractata cu o prate de risc ( risc de contrapartida) , intr-un context al unei piete ( riscuri de piata ) , ele sunt preluate si girate (riscuri tehnice) si pot genera conflicte (riscuri juridice) .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Utilizarea acreditivului documentar in platile interne si internationale

Lucrare de licenta despre Utilizarea acreditivului documentar in platile interne si internationale
CAPITOLUL 1 - Decontarea - moment important in derularea tranzactiilor comerciale internationale
1.1 Riscuri in derularea platilor internationale .............3
1.2 Modalitati de decontare utilizate pe plan international ...6
1.2.1 Ordinul de plata - tipuri, caracteristici, riscuri, avantaje si dezavantaje.......7
1.2.2 Incasso-ul documentar - tipuri, riscuri , avantaje si dezavantaje .....15
1.2.3 Acreditivul documentar .............24

CAP. 2 Acreditivul documentar - principala modalitate de decontare utilizata in comert international
2.1 Scurt istoric al acreditivului documentar .............25
2.2 Concept, reglementari si caracteristici ale acreditivului documentar ......27
2.3 Elemente specifice ale acreditivului documentar .............31
2.4 Mecanismul derularii si costurile acreditivului documentar .............46
2.5 Clasificarea acreditivului documentar .............50
2.6 Avantajele si dezavantajele platii prin acreditiv documentar ....76

CONCLUZII ..................78
BIBLIOGRAFIE ...............82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Utilizarea acreditivului documentar in platile interne si internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • e foarte elaborat , m-a ajutat enorm ! ms mult

    andrei | 2008-09-20 17:56:00
  • lucrarea este buna, ma ajutat , dar nu are studiu de caz.

    robert | 2009-09-28 18:39:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.