Utilizarea acreditivului in platile internationale

Trimisa la data: 2010-04-09
Materia: Economie
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionela_T
Lucrare de licenta despre Utilizarea acreditivului in platile internationale
Formulare standard privind acreditivele documentare - Publicatia 516, in care sunt prezentate formularele recomandate de CIC Paris pentru derularea platilor prin acreditive documentare, modul de completare si intelesul termenilor utilizati, atat de comercianti, cat si de banci, in spiritul Publicatiei nr. 500. Ca urmare a dezvoltarii sistemelor de teletransmitere a documentelor, datelor etc. prin sisteme automate, atat in Publicatia nr. 500 cat si in Publicatia 516 se fac precizari privind utilizarea acestora in platile internationale.

A/T 700 Message Formats, elaborate de Society for Worldwide Interbank Finan-cial Telecomunication (SWIFT) cuprinde formatele de Teletransmisie Standard pentru acreditivele documentare. In acest mod, preocuparile privind standardizarea acopera atat spatiul intocAZmirii documentelor cat si al transmiterii, intre acestea existand o stricta corelatie din punct de vedere al terminologiei utilizate, specifice Publicatiei nr. 500.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Utilizarea acreditivului in platile internationale

Cuprins

Acreditivul documentar.......3
Reglementari. Standardizare.........5
Securitatea formularului.....6
Prezentare generala..........7
Tipuri de acreditiv..........14
Ordinul de deschidere a AD. Cerinte. Precizari........18
1. Ordonator..........19
2.Banca emitenta.....19
3.Data ordinului de deschidere.........19
4.Valabilitatea AD si locul prezentarii documentelor.......20
Locul prezentarii documentelor (denumit si domicilierea AD)........20
Utilizarea acreditivului documentar........34
Instructiuni de completare a formularului dispozitie de plata valutara externa/cerere de deschidere de acreditiv........35
Avantajele utilizarii AD pentru exportatori.......36
Dezavantajele utilizarii AD de catre exportator........37
AD si clauzele contractului comercial international......38
Prezentarea documentelor la banca......40

Bibliografie......42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Utilizarea acreditivului in platile internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.