Utilizarea datelor GIS in modelarea hidrologica

Trimisa la data: 2010-04-10
Materia: Geografie
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionut_L
Lucrare de licenta despre Utilizarea datelor GIS in modelarea hidrologica
Cercetari recente in domeniul analizei si prognozei in spatiul tri-dimensional al inundatiilor au demonstrat prin studii comparative ca precizia acestor predictii depinde in mod decisiv de acuratetea datelor de teren (Werner, 2001; Smith, 1997; Marks si Bates, 2000; Sui si Maggio, 1999) si mai putin de complexitatea modelului hidraulic folosit (Horritt si Bates, 2002).

Dezvoltarea modelelor hidraulice bi-dimensionale, bazate pe integrarea ecuatiilor curgerii mediate pe adancime (shallow water flow equations) prin metoda elementului finit, pentru analiza de risc a inundatiilor, a fost limitata de dificultatea obtinerii sau chiar de lipsa datelor complexe (viteze si cote locale pe toata zona inundata, fotografii aeriene/satelitare, hidrografe cu o rezolutie temporala foarte fina) necesare pentru calibrarea si validarea - in principal a - coeficientilor de rugozitate, precum si timpii de calcul foarte mari necesari (Horritt si Bates, 2001).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Utilizarea datelor GIS in modelarea hidrologica

Cuprins

Introducere..........9
Importanta temei.....9
Scopul lucrarii......14
Studiul procesului precipitatie-scurgere.......15
Modelarea procesului ploaie-scurgere........17
Modelul SCS-CN.......20
Monitorizarea pe teren a precipitatiilor.......24
Masurarea zapezii si a apei de topire.......27
Furtunile ipotetice........35
Utilizarea datelor GIS in modelarea hidrologica......37
Programul ArcView.........39
Cuverturile tematice......41
Referentierea imaginilor la spatiul geografic......46
Aplicarea programului HEC-GeoHMS in analiza morfologica a bazinului si retelei hidrografice. Studiu de caz-sectorul Vaii Prahova cuprins intre Comarnic si Lunca Prahovei..........49
Procesarea bazinului.........66
Generarea schemei bazinului pentru intrarea in programul HEC-HMS.....84
Legenda HMS..........86

Concluzii.........88

Bibliografie............90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Utilizarea datelor GIS in modelarea hidrologica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.