Utilizarea si gestionarea imobilizarilor corporale

Trimisa la data: 2009-03-31
Materia: Management
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Razvan_Ne
Lucrare de licenta despre Utilizarea si gestionarea imobilizarilor corporalea
Cunoscand particularitatile de comportament ale mijloacelor fixe, in activitatea agentilor economici, rezulta ca deciziile privitoare la dezvoltarea, utilizarea si scoaterea din gestiune a mijloacelor fixe au un efect de lunga durata. De aceea, pentru asigurarea unor decizii bine orientate este necesar ca acestea sa fie fundamentate pe informatii exacte si complete cu privire la numar si structura, caracteristici tehnico-functionale, stare tehnica si grad de uzura, valoare de intrare, depreciere, randament tehnic si economic etc.Pentru satisfacerea in bune conditii a acestei cerinte, la organizarea contabilitatii mijloacelor fixe trebuie avute in vedere urmatoarele obiective:

cunoasterea valorii mijloacelor fixe la intrarea in patrimoniu, la inventariere si la inchiderea exercitiului la nivelul unitatii si pe categorii de mijloace fixe, cu scopul de a pune la dispozitia conducerii, in orice moment, date privind: valoarea de intrare a mijloacelor fixe existente, modificarile intervenite in structura lor de la o perioada la alta, valoarea actuala stabilita la inventariere, valoarea neta reflectata in bilant etc.;evidenta permanenta a existentei si miscarii mijloacelor fixe in vederea asigurarii controlului gestionar al lor, ceea ce presupune reflectarea corecta, completa si la timp a existentei si miscarii mijloacelor fixe.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Utilizarea si gestionarea imobilizarilor corporale

Lucrare de licenta despre Utilizarea si gestionarea imobilizarilor corporalea
Cuprins

Capitolul I. Prezentarea firmei..................3
1.1. Elemente de identificare................................3
1.3. Obiectul de activitate..............................4
1.4. Principalii indicatori economico-financiari...................4
1.5. Evolutia capitalului social..............................4
1.6.Structura organizatorica............................5

Capitolul II. Notiuni generale privind imobilizarile corporale.........6
2.1. Delimitari si structuri privind imobilizarile..................6
2.2. Prevederi referitoare la imobilizarile corporale cuprinse in Standardele Internationale de Contabilitate.......................8
2.3. Contabilitatea terenurilor.............................16
2.4. Contabilitatea mijloacelor fixe...............................20
2.5. Contabilitatea imobilizarilor corporale in curs.................46
2.6. Contabilitatea deprecierii imobilizarilor corporale.....................49

Capitolul III. Organizarea contabilitatii operatiilor privind imobilizarile corporale.........................67
3.1.Contabilitatea operatiilor privind intrarile de mobilizari corporale..................................67
3.2.Contabilitatea operatiilor privind iesirile de imobilizari corporale....................75
3.3.Contabilitatea operatiilor privind imobilizarile in curs........81

Capitolul IV. Analiza utilizarii imobilizarilor corporale si a reflectarii in performantele economico-financiare..................85
4.1. Analiza utilizarii imobilizarilor corporale....................85
4.2. Concluzii si propuneri.....................................91

Bibliografie....................................96

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Utilizarea si gestionarea imobilizarilor corporale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.