Utilizarea strategiilor metodice si didactice in proza lui Ion Creanga

Trimisa la data: 2010-09-24
Materia: Litere
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_M
Lucrare de licenta despre Utilizarea strategiilor metodice si didactice in proza lui Ion Creanga
Caracterizarea pe care o face dupa anii lui Creanga, aceea de a fi Rabelais-ul romanesc, este la Iorga un fel de evrika! literara. In "Istoria literaturii romanesti contemporane", Creanga se bucura de o mai atenta circumscriere: "Soacra cu trei nurori", "Punguta cu doi bani" sunt considerate drept anecdote populare, al caror haz consta doar in "graiul moldovenesc si sfatosenia cuvintelor care se schimba". Pentru "Danila Prepeleac" se face o mentiune speciala mai ales pe marginea accentelor epice. In "Povestea porcului" Iorga vede o perfecta limpezime a formei, bine potrivita in toate incheierile ei, dar cu eliminarea a orice putea sa para literatura culta, amestec de cochetarie stilistica sau de romantism in inventie.

Bucata care-l entuziasmeaza insa e "Mos Nichifor", in care vede stilul lui Rabelais din Pantagruel "cu aceleasi viziuni de un enorm comic". In "Stan Patitul" dialogul este "si mai bogat si sprinten", iar in "Harap Alb" criticul cu ochi sigur distinge noutatea epica in prezentarea "monstruoaselor vietati, cu puteri peste fire, grozave si binefacatoare, care sufla gerul, ochesc in vazduhuri, prind luna in brate si ciupesc pasarea vrajitoare ascunsa in dosul ei, inghit cuptoare de paine si sorb apa lacurilor".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Utilizarea strategiilor metodice si didactice in proza lui Ion Creanga

Lucrare de licenta despre Utilizarea strategiilor metodice si didactice in proza lui Ion Creanga
Cuprins

Introducere...................4

Capitolul I Stilul si arta narativa in opera lui Ion Creanga...........10

Capitolul II Lumea povestilor................17

Capitolul III Universul povestirilor.........30

Capitolul IV Spatiul si timpul copilariei..................34

Capitolul V Resursele si formele umorului in " Amintiri din copilarie"....................47

Capitolul VI Strategii metodice si didactice...............54

Concluzii.....................63

Bibliografie..................73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Utilizarea strategiilor metodice si didactice in proza lui Ion Creanga". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.