Valorificarea potentialului turistic. Studiu de caz: Parcul National Piatra Craiului si orasul Zarnesti

Trimisa la data: 2016-10-08
Materia: Marketing
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: lia20
SCOPUL LUCRARII

Prezenta lucrare are ca obiect infiintarea unei pensiuni agroturistice in Fagaras prin accesarea de fonduri europene structurale prin programul 2014 - 2020. Dezvoltatorii acestui proiect sunt proprietarii singurului hotel din orasul Fagaras, hotel Bulevard si doresc completarea serviciilor oferite de ei prin infiintarea unei pensiuni agroturistice in Fagaras care sa deserveasca tuturor nevoilor si dorintelor potentialilor clienti.

Lucrarea este structurata pe 4 capitole complexe . Primul capitol reprezinta o prezentare generala a politicii de coeziune 2014 - 2020.

In a doua parte a lucrarii am prezentat viitorul proiect si anume pensiunea, datele generale ale firmei si cateva notiuni de baza privind conditiile si cadrul legal ce trebuie respectat in vederea infiintarii unei pensiuni agroturistice. De asemenea am realizat descrierea tehnica a proiectului si am intocmit bugetul de cheltuieli in vederea realizarii acestuia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Valorificarea potentialului turistic. Studiu de caz: Parcul National Piatra Craiului si orasul Zarnesti

CAPITOLULUL I
FONDURI STRUCTURALE SI DE COEZIUNE .
POLITICA DE COEZIUNE 2014 - 2020

Uniunea Europeana este una dintre cele mai bogate regiuni ale lumii, cumuland 28 de state, 507 milioane de locuitori, o singura piata si, in cea mai mare parte, o singura moneda. Chiar si asa, importante diferente privind dezvoltarea economica si sociala continua sa existe intre statele membre. Politica regionala si de coeziune a UE a fost creata in scopul de a stimula integrarea economica si sociala a regiunile europene si statelor membre.

Prin acest proiect vom urmari analiza relatiei dintre obiectivele politicii regionale si fondurile de coeziune alocate pentru a evalua rezultatele obtinute si pentru a gasi elemente cheie pentru o politica regionala mai eficienta a UE. Politica de coeziune a Uniunii Europene, prevazuta in tratate din 1986, si-a stabilit ca obiectiv sa minimizeze diferenta intre gradul de dezvoltare al diferitelor regiuni, in vederea consolidarii coeziunii economice si sociale.

Dupa aderarea celor zece tari noi in 2004, urmand Bulgaria si in anul 2007 Romania, acest efort de armonizare a trebuit intarit. Principalii beneficiari ai Fondului au fost nevoiti sa contribuie la dezvoltarea economica a noilor lor parteneri. Totodata, intreaga Uniune trebuie sa faca fata unor provocari datorate unei accelerari a restructurarii economice ca efect al globalizarii, al deschiderii schimburilor, al revolutiei tehnologice, a unei populatii pe cale de imbatranire, al unei cresteri a imigratiei, dar si al dezvoltarii economiei cunoasterii. Cel mai important factor care influenteaza impactul politicii de coeziune reprezinta absorbtia fondurilor structurale. Tarile care au aderat la Uniunea Europeana in 2004 si 2007 se confrunta cu cele mai mari probleme de acest gen, exceptie facand tarile baltice, precum si Polonia.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Valorificarea potentialului turistic. Studiu de caz: Parcul National Piatra Craiului si orasul Zarnesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.