Valorificarea potentialului turistic al statiunii Eforie Nord

Trimisa la data: 2010-04-13
Materia: Comert
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: inuyasha88
Lucrare de licenta despre Valorificarea potentialului turistic al statiunii Eforie Nord
Societatea moderna este caracterizata, din perspectiva tipurilor dominante de activitate, ca o economie a serviciilor. Prin proportiile atinse de dezvoltarea turismului in zilele noastre, a volumului de activitate si a numarului de personal angajat direct sau indirect in industria turistica, acest sector economic de prestari de servicii rivalizeaza cu nivelul si proportiile multor ramuri de importanta maxima ale economiei.

Turismul este considerat de analisti ca fiind unul dintre cele mai dinamice sectoare economice, cu o evolutie mereu oscilanta, fiind definit ca industria cea mai profitabila a sfarsitului de secol XX. Turismul se numara printre cele cateva fenomene ce s-au impus in epoca contemporana, dezvoltarea sa spectaculoasa constituind o trasatura caracteristica secolelor XX si XXI.

Prin turism se intelege, in primul rand, ansamblul de activitati prin care omul isi petrece timpul liber calatorind in alta localitate sau tara pentru a vizita oameni si locuri, monumente si muzee, pentru a-si imbogati cunostintele generale, pentru a se distra si a face sport, pentru odihna sau tratament etc., iar in al doilea rand, industria creata pentru satisfacerea tuturor serviciilor solicitate de turisti la locul de destinatie, la un inalt nivel calitativ, si in conditiile protectiei si conservarii resurselor turistice, in special, si a mediului inconjurator, in general.

Pe plan international turismul a devenit o afacere de miliarde de dolari, cu multe economii nationale care depind de el. In tarile dezvoltate creste anual mai rapid decat cresterile medii ale economiei. Aportul la PIB al veniturilor din turism ajunge la (sau chiar depaseste) 30%.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Valorificarea potentialului turistic al statiunii Eforie Nord

Lucrare de licenta despre Valorificarea potentialului turistic al statiunii Eforie Nord
Cuprins

Introducere.......................................2

Capitolul I – Clarificari conceptuale privind principalele notiuni teoretice legate de potentialul turistic..........4
1.1 Notiunile de potential turistic, fond turistic si patrimoniu turistic.....................5
1.2 Conceptul de statiune turistica....................6
1.3 Clasificarea statiunilor...........................9
1.4 Sezonalitatea.....................................11
1.5 Posibilitati de comensurare a activitatii turistice...............12
1.6 Noutati in domeniul tratamentelor balneare........................14

Capitolul II – Prezentarea generala a statiunii Eforie Nord...........16
2.1 Scurt istoric.......................................16
2.2 Particularitati ale cadrului natural................16
2.3 Unitati de cazare turistica.........................19
2.4 Unitati de alimentatie publica......................20
2.5 Agrement............................................20
2.6 Centre de tratament.................................20

Capitolul III - Analiza privind stadiul actual de valorificare al potentialului turistic al statiunii Eforie Nord.......................22
3.1 Analiza bazei tehnico-materiale a activitatii turistice...........22
3.2 Analiza SWOT........................................35
3.3 Concluzii ale analizei SWOT.........................37

Capitolul IV - Propuneri de valorificare superioara a potentialului turistic....................38

Concluzii...............................................41

Bibliografie............................................43

Anexe.............................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Valorificarea potentialului turistic al statiunii Eforie Nord". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.