Valorificarea satului turistic Valcean pe principii durabile

Trimisa la data: 2010-05-11
Materia: Agronomie
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Raul_O
Lucrare de licenta despre Valorificarea satului turistic Valcean pe principii durabile
Turismul rural cuprinde toate activitatile turistice desfasurate in mediul rural, in afara zonelor destinate "turismului luminilor"(in orase), "turismul albastru" (de litoral), "turismul de sanatate" (in statiuni balneoclimaterice) si "turismului alb" (in spatiul montan).In Uniunea Europeana, piata turismului rural este estimata la peste 370 milioane persoane, iar 25% din turistii europeni isi petrec concediile in spatiul rural. Statisticile UE arata ca 57% din cei care isi petrec vacanta in mediul rural nu au avut o sursa de informare in acest scop, ceea ce arata ca posibilitatea petrecerii unei astfel de vacante este foarte putin cunoscuta in tarile UE.

Turismul rural cu componenta sa, agroturismul, se practica empiric, in Romania de peste 60 ani. Dar abia dupa 1990, acesta a cunoscut o dezvoltare mai ampla si chiar o organizare pe piata interna si externa. Pentru promovare, la nivel national, s-a infiintat ANTREC - Asociatia Nationala pentru Turismul Rural, Ecologic si Cultural - cu 32 de filiale in teritoriu. Pentru dezvoltarea complexa a zonei montane s-a constituit FRDM - Federatia Romana pentru Dezvoltare Montana.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Valorificarea satului turistic Valcean pe principii durabile

Curpins

Introducere.........3

Capitolul I Analiza fenomenului turistic rural ......5

Capitolul II Relatia turism durabil - turism rural............16

Capitolul III Satul turistic - cadrul de dezvoltare al turismului rural............27

Capitolul IV Strategii de dezvoltare ale turismului rural in zona Malaia-Voineasa............39

Concluzii..........69

Bibliografie.........71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Valorificarea satului turistic Valcean pe principii durabile". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.