Vasile Voiculescu - povestitor si romancier

Trimisa la data: 2015-12-21
Materia: Litere
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: neoly
Lucrare de licenta despre Vasile Voiculescu - povestitor si romancier
S-a nascut la data de 27 noiembrie 1884, in comuna Parscov, judetul Buzau, in familia Sultanei si a lui Costache Voicu. Dupa studiile liceale, a urmat Facultatea de Medicina din Bucuresti, obtinandu-si doctoratul la un an dupa absolvire. Din 1910 exercita profesia de medic in diverse locuri, publicand si o serie de lucrari de specialitate, pana in anul pensionarii. Debuteaza in literatura cu poemul Dorul, in revista Convorbiri literare (nr. 3/1912). Editorial, debuteaza in acelasi an cu George Bacovia, cu volumul Poezii (1916), urmat, in 1918, de ciclul "de razboi", Din Tara Zimbrului si alte poezii, inscriindu-se in directia traditionalismului romanesc.

Volumele urmatoare se incadreaza in aceeasi sfera stilistico-tematica: Parga, Poeme cu ingeri, Destin, Urcus, Intrezariri, si antologia de autor Poezii. In 1927, odata cu premierea piesei adaptate Maiastra fara inima, incepe cariera de dramaturg incheiata cu publicarea volumului Duhul pamantului - Teatrul romanesc. Dupa al doilea razboi mondial este marginalizat de regimul comunist si ajunge detinut politic (1958-1962). Dar in anii postbelici, batranul scriitor gaseste in sine forta de a crea opera capitale, toate publicate postum: Ultimele sonete inchipuite ale lui Shakespeare in traducere imaginara de Vasile Voiculescu, doua volume de Povestiri si romanul Zahei Orbul.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Vasile Voiculescu - povestitor si romancier

Cuprins

Argument..........................................6

Capitolul I. Mmomentul postbelic..............................7
1.1 Reintroducere in circuitul literaturii........................7
1.2 De la poezie la prozas................................10

Capitolul II. Magic si fantastic in opera lui Vasile Voiculescu.........................................14
2.1 Intre real si fantastic...............................14
2.2 Teme ale povestirilor voiculesciene..............................20
2.3 Eroii prozelor voiculesciene...............................31

Capitolul III. Semnificatii si motive in proza scurta.........................................37
3.1 Capul de Zimbru......................................37
3.2 Ultimul Berevoi......................................39
3.3 Lostrita......................................42

Capitolul IV. Unicul roman - Zahei Orbul.........................46

Capitolul V. Elemente folclorice sub umbra magicului.................................48
5.1 Reguli de functionare a magicului...............................48
5.2 In loc de concluzie.........................................54

Bibliografie....................................................58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Vasile Voiculescu - povestitor si romancier". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.