Viabilitatea economica si manageriala la o societate comerciala

Trimisa la data: 2009-02-18
Materia: Economie
Pagini: 117
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oana_B
Lucrare de licenta despre Viabilitatea economica si manageriala la o societate comerciala
Etapa are ca punct de plecare simptomele pozitive si negative identificate in etapa precedenta. Continutul si calitatea acestei etape depind decisiv de modul in care sunt solutionate doua aspecte: termenele de referinta, considerate si stabilirea relatiilor cauza-efect. Orice aspect considerat poate fi analizat in functie de o multitudine de termene de referinta ca: situatia domeniului respectiv in perioadele anterioare sau in societatile comerciale similare din tara, realizarile pe plan mondial, cerintele si principiile managementului si ale altor stiinte in domeniul respectiv, tendintele previzionate pentru perioada urmatoare. Stabilirea termenului de referinta este esentiala pentru realismul si utilitatea concluziilor desprinse.

In stabilirea termenelor de referinta componentii echipei de diagnosticare trebuie sa aiba in vedere unele criterii: scopul urmarit prin efectuarea diagnosticului (cunoasterea aprofundata a domeniului, depistarea cauzelor unor deficiente majore etc.), starea economica generala a societatii comerciale, gradul de competitivitate in cadrul economiei nationale si pe plan mondial, strategia de dezvoltare a firmei, actuala sau preconizata, baza informational-documentara privind realizarile din domeniul analizat, numarul, competenta si experienta specialistilor din cadrul echipei de diagnosticare si timpul necesar realizarii analizei diagnostic.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Viabilitatea economica si manageriala la o societate comerciala

Cuprins

Introducere...........................................3

Capitolul I. Analiza diagnostic, metoda moderna de management...........................................4
I.1. Definitie. Caracteristici...................................4
I.2. Tipuri de analiza diagnostic...................................6
I.3. Necesitatea diagnosticarii.................................8
I.4. Locul diagnosticarii in management...........................9
I.5. Metodoloia de diagnosticare a activitatii firmei.................10

Capitolul II. Prezentarea generala a SC "MOBILEX".....................20
II.1. Industria de prelucrare a lemnului in Romania...................20
II.2. Documentarea preliminara asupra firmei.........................25

Capitolul III. Analiza viabilitatii economice si manageriale............................................56
III.1. Analiza viabilitatii economice.............................56
III.2. Analiza viabilitatii manageriale............................80
III.3. Identificarea pricipalelor simptome pozitice si negative...............................................96

Capitolul IV. Evidentierea cauzala a principalelor puncte forte si slabe economice manageriale..................................97
IV.1. Puncte forte economice si manageriale..........................97
IV.2. Punctele slabe economice si manageriale.........................100
IV.3. Determinarea potentialului de viabilitate economica si mangeriala..................................................106

Capitolul V. Recomandari strategico-tactice pentru amplificarea potentialului de viabilitate economica si manageriala...............................................108

Bibliografie................................................116

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Viabilitatea economica si manageriala la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.