Viata crestina in Epistola I catre Corinteni

Trimisa la data: 2010-04-13
Materia: Teologie
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_S
Lucrare de licenta despre Viata crestina in Epistola I catre Corinteni
Corintenii sunt sfatuiti sa ia aminte la experienta facuta de poporul ales in peregrinarea lui spre pamantul fagaduintei (10,1-12). La propriul sau exemplu si la pildele de infranare oferite de participantii la intrecerile sportive si la luptele din arenele greco-romane. El aminteste cateva fapte din istoria poporului ales si-i duce cu gandul la experienta facuta de urmasii lui Avraam dupa iesirea din tara Egiptului, cand rataceau prin pustiul Arabiei, in drum spre Canaan.

In acele vremuri, toti israelitiiau fost condusi de norul cel luminos, toti au trecut in chip minunat prin Marea Rosie, preinchipuire a tainei Sf.Euharistii, toti au baut din apa izvorata in chip supranatural din stanca, preinchipuire a lui Iisus Hristos, Mantuitorul lumii si toti s-au impartasit din bunatatea lui Dumnezeu, care I-a scapat din robia egipteana si I-a unit cu Moise prin ocrotirea sau botezul norului si marii.La aceste binefaceri dumnezeiesti, fiii lui Israel nu au raspuns insa cu recunostinta si vrednicia cuvenita. Din cauza ca au savarsit acte de idolatrie si de desfranare, din cauza ca au pus la incercare pe Dumnezeu prin neincrederea lor si din cauza ca au pus la incercare pe Dumnezeu prin neincrederea lor si din cauza ca s-au plans de asprimea calatoriei, cartind ca niste neintelepti impotriva Celui Preainalt, multi dintre acestia au fost pedepsiti fara crutare de mania divina si nu au mai apucat sa intre cu Iosua in Tara Sfanta.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Viata crestina in Epistola I catre Corinteni

Lucrare de licenta despre Viata crestina in Epistola I catre Corinteni
Cuprins

Capitolul I. Introducere..........................................3

Capitolul II. Inceputurile crestinismului in Corint.....................................5

Capitolul III. Motivarea, caracterul si stilul Epistolei I catre Corinteni......................................................

Capitolul IV. Epistola I catre Corinteni si actualitatea mesajului sau..............................................14

Capitolul V. Invatatura despre invierea trupurilor - temei al invierii noastre.....................................22

Capitolul VI. Iubirea - incununarea virtutilor crestine..........................................47

Capitolul VII. Textul Epistolei I catre Corinteni in Bibliile romanesti.......................................69

Capitolul VIII. Concluzii....................................75

Bibliografie...............................................78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Viata crestina in Epistola I catre Corinteni". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.