Viata si activitatea lui Constantin Mavrocordat

Trimisa la data: 2008-11-25 Materia: Istorie Pagini: 82 Comentarii: 1 (citeste) Autor: lilias_2005
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Viata si activitatea lui Constantin Mavrocordat
Lucrarea de fata isi propune sa prezinte unele aspecte ale vietii si activitatii lui Constantin Voda Mavrovordat, cit si domniile sale, de la prima domnie pina la ultima , atit in Moldova cat si in Tara Romineasca.
Domniile lui Constantin Mavrocordat aduc Tarilor Romane mari schimbari si beneficii atit in plan economic cit si in plan social.

Constantin Mavrocordat se manifesta ca un mare domn ,in ciuda virstei fragede care il aduce la tronul Moldovei.El devine o mare figura reprezentativa,pe timpul domniilor fanariote prin eruditia si legaturile sale externe.

Constantin Mavrocordat a incercat modernizarea administratiei pe linia centralizarii, a introdus salarizarea functionarilor statului suprimand haiaveturile si plocoanele, a realizat o reforma a justitiei, una fiscala ( scutirea totala de dari a boierimii si a clerului si introducerea unei dari fixe platibila in patru rate pentru restul populatiei), o reforma militara.

Lucrarea este structurata in 4 capitole care trateaza atit subiectul Constantin Mavrocordat cit si relatiile internationale ale Principatelor Romane .
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Viata si activitatea lui Constantin Mavrocordat

Lucrare de licenta despre Viata si activitatea lui Constantin Mavrocordat
Introducere........1

CAPITOLUL I - Viata si activitatea lui Constantin
Macrovordat
1.1 Familia Macrovordat .............3
1.2 Formele de guvernamant si regimurile politice........7
1.3 Inaugurarea regimului fanariot .................11
1.4 Situatia econimico-sociala a tarilor romane .........17
1.5 Anceputul modernizarii drepturilor ..................20

CAPITOLUL II - Reformele lui Constantin Mavrocordat
2.1 Criza justitiei feudale.......21
2.2 Reforma sociala...............23
2.3 Reforma fiscala...............25
2.4 Reforma judecatoreasca........30
2.5 Reforma administrativa........33
2.6 Reforma militara..............33

CAPITOLUL III - Relatiile internationale ale Principatelor Romane
3.1 Rolul puterilor romane in sfera relatiilor politico-internationale........38
3.2 Influenta puterilor europene asupra Principatelor Romane.........45
3.3 O noua etapa a desfasurarilor politice internationale si pricipatele romane.......74

BIBLIOGRAFIE......82
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Viata si activitatea lui Constantin Mavrocordat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu

Dece asa scump :(

Anonim | 2008-12-04 20:58:00
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.