Viata si activitatea unui episcop ortodox

Trimisa la data: 2010-06-27
Materia: Teologie
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_T
Lucrare de licenta despre Activitatea si viata unui episcop ortodox
Inca de mic copil a avut o minte foarte agera primind de la Dumnezeu darul intelepciunii, avand un talent deosebit pentru invatatura. El a fost stimulat in permanenta si de catre parintii sai, care la randul lor erau niste oameni intelepti. Datorita faptului ca scoala romaneasca din Brasov exista doar cu numele primele cunostiinte de scris si citirea le-a primit de la un unchi al sau.

La inceput a urmat cursurile scolii primare de pe langa biserica Sfantul Nicolae, condusa de dascalul Simeon Jinariul. Apoi, dupa ce facuse acesti primi pasi, a fost mutat de catre parintii sai la scoala greceasca de langa biserica Sfintei Treimi care era condusa de marele ban Grigore Brancoveanul. Aici a invatat limba greaca moderna si cea elena. Dupa ce a terminat aceasta scoals s-a inscris la gimnaziul sasesc din Brasov. Studiile de aici le-a contiunuat la gimnaziul romano-catolic din Sibiu, unde invata limba germana si latina. De aici a plecat la Cluj unde a urmat cursurile liceului romano-catolic, ca elev al sectiei de filosofie, pe care le termina in anul 1832.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Viata si activitatea unui episcop ortodox

Lucrare de licenta despre Activitatea si viata unui episcop ortodox
Cuprins

Capitolul I Ioan Popasu, viata si activitatea sa in slujba bisericii stramosesti.............5

Capitolul II Ioan Popasu si biserica ortodoxa romana din Banat.......17

Capitolul III Ioan Popasu si cultura banateana.............30

Concluzii............80

Bibliografie..........84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Viata si activitatea unui episcop ortodox". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.