Viciile de consimtamant - Cerintele erorii viciu de consimtamant

Trimisa la data: 2010-05-29
Materia: Drept
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_P
Lucrare de licenta despre Viciile de consimtamant - Cerintele erorii viciu de consimtamant
Contractul de vanzare-cumparare incheiat intre reclamanta si parat are inserat in continutul lui clauza de uzufruct viager in favoarea reclamantei.Din declaratiile martorilor, prima instanta nu a putut retine ca reclamanta ar fi fost in eroare asupra naturii juridice a actului incheiat cu paratul. Mai mult, conditiile prevazute de lege pentru a se putea retine eroarea viciu de consimtamant nu sunt intrunite in cauza.
In consecinta, prima instanta a concluzionat ca acordul de vointa al partilor a fost exprimat in cuprinsul actului, nefiind indeplinite conditiile prevazute de art. 954 C. civ.

Impotriva acestei sentinte a declarat apel reclamanta, solicitand schimbarea in tot a acesteia si admiterea actiunii.Reclamanta a aratat ca instanta de fond a apreciat in mod gresit probele administrate in cauza, prin care a dovedit cu prisosinta ca la incheierea contractului de vanzare- cumparare nr. 8293/6.04.1993 de catre fostul Notariat de Stat al sectorului 6 Bucuresti a fost in eroare obstacol, distructiva de vointa, crezand ca, in realitate, a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, intrucat apartamentul in litigiu era singura sa avere care sa ii asigure intretinerea, fiind in varsta si bolnava, cu o pensie foarte modesta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Viciile de consimtamant - Cerintele erorii viciu de consimtamant

Cuprins


1.Consideratii introductive...........3

2.Eroarea...............6
A. Notiune si reglementare........6
B. Clasificare:...........6
a) in functie de consecinte: ........6
b) in functie de natura realitatii fals reprezentate........14
C. Structura erorii - viciu de consimtamant...........20
D. Cerintele erorii - viciu de consimtamant...........21

3. Dolul (viclenia).............23
A. Notiune si reglementare......23
B. Clasificare.............24
C. Structura dolului:......24
a) elementul obiectiv......24
b) elementul subiectiv....24
D. Cerintele dolului......24
E. Sanctiune.........32
F. Proba dolului.....32

4. Violenta..........33
A. Notiune si reglementare.......33
B. Clasificare........33
a) dupa natura raului cu care se ameninta:.......33
b) in raport cu caracterul amenintarii:.......34
C. Structura violentei:.........34
D. Cerintele violentei.........36
E. Sanctiune........43

5. Leziunea..........44
A. Notiune si reglementare........44
B. Structura leziunii..........45
C. Cerintele leziunii..........45
D. Domeniu de aplicare.........46
E. Sanctiune...........50

6. Comparatie intre viciile de consimtamant........51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Viciile de consimtamant - Cerintele erorii viciu de consimtamant". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.