Victimizarea femeii in Romania in perioada de tranzitie

Trimisa la data: 2009-05-28
Materia: Sociologie
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_Ro
Lucrare de licenta despre Victimizarea femeii in Romania in perioada de tranzitie
Existenta familiilor in care violenta este habituala, familii dezorganizate, ce nu furnizeaza un climat emotional adecvat membrilor ei, precum si dorinta ca, pe aceasta cale, sa prefigurez unele solutii de reducere a tensiunii survenite in asemenea familii, ma indeamna sa dedic acest subcapitol studierii pe larg a cauzelor si conditiilor ce determina violenta si victimizarea in interiorul familiei.Deoarece este un subiect extrem de important, deseori dezbatut in literatura de specialitate si in mass-media, vom spune ca multe femei sunt constiente de tendintele violente din societate ce intaresc si justifica abuzul impotriva femeilor.

Insa cunoasterea acestui lucru nu explica situatia lor particulara. Unii barbati sunt mai putin violenti decat altii. De ce, atunci, anumiti soti sau amanti actioneaza violent? Exista, legat de situatia si personalitatea lor, ceva anume ce ii face mai violenti decat ceilalti barbati? Raspunsurile la aceste intrebari sunt, adesea, la fel de diferite ca insisi barbatii. Dar, in spatele raspunsurile diferite exista cateva teme comune.S-a pus deseori intrebarea daca sotii agresivi au probleme psihologice, incercand sa se desprinda, de aici, o implicatie cauzala. Ei pot avea sa se desprinda, de aici, o slaba toleranta la stres, autorespect scazut si posibilitati de comunicare reduse. Unii au avut, de asemenea, experiente traumatice intr-un razboi precedent.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Victimizarea femeii in Romania in perioada de tranzitie

Lucrare de licenta despre Victimizarea femeii in Romania in perioada de tranzitie
Cuprins

Introducere.....................................3

Capitolul I. Cauze si conditii ce favorizeaza violenta si victimizarea femeii...........................................4
Starea anomica - o cauza sociala generala a criminalitatii...........6
Victimizarea in afara familiei - cauze si conditii;................8
Victimizarea casnica - cauze si conditii.....................11

Capitolul II. Situatia Romaniei................................18
Victimizarea femeii in regimul comunist si in perioada de tranzitie..............................................24

Capitolul III. Forme ale violentei asupra femeii...................28
Violenta in afara familiei...............................28
Violenta conjugala. Cazul Braila - oglinda a unui fenomen social..........................................30
Victimizarea femeii............................................38

Capitolul IV. Studiu de caz.....................................42
Solutii posibile pentru prevenirea si reducerea fenomenului violentei in Romania............................................46

Bibliografie........................................48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Victimizarea femeii in Romania in perioada de tranzitie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.