Violarea de domiciliu si tulburarea de posesie

Trimisa la data: 2010-05-21
Materia: Drept
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_O
Lucrare de licenta despre Violarea de domiciliu si tulburarea de posesie
Datorita insemnatatii sale deosebite ca atribut esential al persoanei si ca valoare sociala, dreptul la libertate este ocrotit si prin intermediul normelor de drept penal.Aceste norme prevad si sanctioneaza, in raport cu gravitatea lor, faptele de pericol social prin care se incalca dreptul de libertate, sub oricare dintre aspectele pe care le implica, asigurandu-se astfel ocrotirea sa prin intermediul mijloacelor de drept penal.Aceste fapte constituie infractiunile contra libertatii persoanei si ca valoare sociala sunt reglementate in Titlul II al Codului Penal, in Capitolul al II-lea de la art.189 la art.196.

Obiectul juridic special al infractiunilor contra libertatii persoanei il constituie relatiile sociale referitoare la dreptul persoanei la libertate.Unele dintre aceste infractiuni aduc atingere relatiilor sociale ce ocrotesc libertatea fizica sau de actiune a persoanei, ca subiect de drepturi in societate. Este vorba de lipsirea de libertate in mod ilegal (art.189 C.p.), sclavia (art.190) si supunerea la munca fortata sau obligatorie (art.191 C.p.)Libertatea individuala poate fi lovita in una sau alta din componentele sale. Astfel in art.192, este incriminata violarea de domiciliu. Inviolabilitatea domiciliului apare ca o prelungire a libertatii fizice de miscare si manifestare libera a persoanei, la adapost interventiile abuzive ale altora.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Violarea de domiciliu si tulburarea de posesie

Lucrare de licenta despre Violarea de domiciliu si tulburarea de posesie
Cuprins

Capitolul I. Introducere in studiul infractiunii de violare de domiciliu........................................3
Sectiunea 1 Aspecte generale privind infractiunile contra liberatii persoanei.....................................3
Sectiunea 2 Istoricul incriminarii infractiunii de violare de domiciliu..................................9

Capitolul II. Elementele constitutive ale infractiunii de violare de domiciliu...................................14
Sectiunea 1 Conditii preexistente ale infractiunii
de violare de domiciliu..........................14
Sectiunea 2 Continutul constitutiv al infractiunii
de violare de domiciliu.........................................17
Subsectiunea 1. Latura obiectiva..................................17
Subsectiunea 2: Latura subiectiva................................31
Sectiunea 3 Forme. Modalitati. Sanctiuni..........................32

Capitolul III. Asemanari si deosebiri intre violarea de domiciliu si alte infractiuni....................................................41
Sectiunea 1 Violarea de domiciliu si tulburarea de posesie..............................................41
Sectiunea 2 Violarea de domiciliu si tulburarea folosintei locuntei.......................................43
Sectiunea 3 Violarea de domiciliu si violarea sediilor organelor de stat si a formatiunilor politice................................46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Violarea de domiciliu si tulburarea de posesie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.