Violenta din perspectiva cercetarii criminalistice

Trimisa la data: 2010-10-21
Materia: Drept
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nistor_T
Lucrare de licenta despre Violenta din perspectiva cercetarii criminalistice
In infractiunile de viol sunt de mentionat datele oferite de martori atat la ascultarea primara, cat si la cea repetata. Studiind un anumit numar de cauze referitoare la viol, s-a constatat ca, in marea majoritate a cazurilor, martorii au furnizat date legate doar de locul de acostare a victimei, semnalmentele celor care au acostat-o si daca victima a opus rezistenta, nemaiavand la cunostinta alte aspecte, deoarece infractiunea s-a comis in alta parte.

Chiar si in aceste situatii, cei care acosteaza nu sunt intotdeauna aceiasi cu cei care comit infractiunea, deoarece este posibil ca primii sa asigure numai aducerea victimei la locul infractiunii, pe baza intelegerii prealabile cu autorul faptei sau contra unei sume de bani, astfel ca martorul, in cazul de fata, nu poate spune decat cine este complicele, indiferent ce intrebari s-ar pune acestuia si cate audieri repetate s-au realizat.In cazul vatamarilor corporale, avand in vedere specificul acestora de a fi comise in majoritatea cazurilor in locurile unde mai sunt prezente si alte persoane sau chiar in locuri publice, pot fi identificati martorii care asista la intreaga activitate infractionala de la fata locului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Violenta din perspectiva cercetarii criminalistice

Lucrare de licenta despre Violenta din perspectiva cercetarii criminalistice
Cuprins

Introducere..................................3

Capitolul I. Cercetarea la fata locului..........................4

Capitolul II. Persoanele participante la procesul cercetarii infractiunilor comise prin violenta..............................21

Capitolul III. Activitati tactice din cadrul procesului de cercetare a infractiunilor comise prin violenta.............................32

Capitolul IV. Aprecierea probelor si calificarea faptelor cercetate............................50

Concluzii.......................................53

Bibliografie............................................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Violenta din perspectiva cercetarii criminalistice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.