Violenta domestica aupra femeii

Trimisa la data: 2010-06-06
Materia: Drept
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_Ol
Lucrare de licenta despre Violenta domestica aupra femeii
Fenomenul violentei domestice este prezent in realitatea noastra de zi cu zi, mai aproape sau mai departe de caminul nostru, de valorile noastre, de obiceiurile privind rezolvarea conflictelor si de cele privind autocontrolul asupra impulsurilor. Evantaiul formelor de violenta este larg, cuprinzand toate aspectele personalitatii: fizic, psihic (emotional), moral si sexual.

Comisia europeana asupra infractionalitatii a Consiliului Europei defineste grupul familial ca fiind " un cuplu casatorit sau necasatorit, descendentii acestuia, familiile de origine, descendentii sau rudele oricarui dintre fiii cuplului, cu conditia ca acestia sa continue sa locuiasca impreuna sau sa continue relatiile determinate de o coabitare anterioara" . In consecinta, prin familie trebuie sa se inteleaga mai mult decat am fi tentati sa credem, sub conditiile date.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Violenta domestica aupra femeii

Cuprins

Introducere. Importanta studierii fenomenului de violenta domestica la inceputul mileniului III. Dimensiuni ale fenomenului......3

Fenomenul Violentei Domestice.........6
Definirea conceptului de violenta domestica. Delimitari conceptuale.........6
Abordarea socio-culturala a violentei domestice........10
Factori cauzali si favorizanti.......14
Tipologia violentei domestice........17
Violenta fizica.........17
Violenta sexuala........19
Violenta psihologica............20
Violenta sociala........21
Violenta economica......21
Efectele violentei domestice.........22
Portretele actorilor implicati.......24
Ciclul violentei domestice...........26
Reglementari legislative........27
Norme internationale si prevederi constitutionale......27
Prevederile Codului Penal.......30
Legea specifica privind prevenirea si combaterea violentei domestice.........32
Masuri nationale si masuri guvernamentale de prevenire si combatere a violentei domestice........34

Bibliografie...........37

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Violenta domestica aupra femeii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.