Violenta in familie

Trimisa la data: 2009-11-22
Materia: Sociologie
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roberta_O
Lucrare de licenta despre Violenta in familie
In descrierea violentei domestice, punctul de plecare il poate constitui, definitia generala a violentei : "utilizarea fortei si a constrangerii de catre un individ, grup sau clasa sociala in scopul impunerii vointei lor asupra altora" sau "conduita si atitudine care constau in contragerea fizica sau psihica exercitata de unele persoane asupra altora pentru a le impune vointa, opresandu-le" Violenta domestica este definita in acelasi dictionar ca fiind "ansamblul conflictelor din grupul marital care au ca efect maltratarea partenerului".

Acest mod de definire face referire la violenta fizica in mod prioritar, ignorand celelalte forme de violenta. S.M. Radulescu definea violenta conjugala ca "orice forma de agresiune, abuz sau intimidare, dirijata impotriva unui membru al caminului familial, unei rude de sange sau contra altor persoane din mediul familial"Conform Comitetului de Ministri ai Consiliului Europei violenta in familie este "orice act sau omisiune comisa in interiorul familiei de catre unul din membrii acesteia si care aduce atingere vietii, integritatii corporale sau psihologice sau libertatii altui membru al acelei familii, si vatama in mod serios dezvoltarea personalitatii lui/ei".

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Violenta in familie

Lucrare de licenta despre Violenta in familie
Cuprins

Capitolul I. Introducere..........................3

Capitolul II. Descrierea fenomenului............................9

Capitolul III. Incidenta si prevalenta violentei...............29

Capitolul IV. Masuri legislative care urmaresc combaterea violentei domestice.............................37

Capitolul V. Dezvoltarea serviciilor de suport a victimelor..........58

Capitolul VI. Implicarea comunitatii in reducerea violentei domestice...........68

Capitolul VII. Studii de caz privind violenta domestica............73

Concluzii.........................87

Bibliografie.................................89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Violenta in familie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.