Virtutile teologice in scrierile unui mare apostol

Trimisa la data: 2010-10-11
Materia: Teologie
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_T
Lucrare de licenta despre Virtutile teologice in scrierile unui mare apostol
Preluand cele cuprinse in Sfanta Scriptura si mai ales in scrierile pauline Marturisirea Ortodoxa, definind virtutea crestina, spune ca "faptele bune si virtutea sunt roduri ce rasar din credinta, ca dintr-un pom bun precum este scris. Din roadele lor ii veti cunoaste ( Matei VII:16) si "intru acestea vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste intre voi" (Ioan XIII:35). "Intru aceasta stim ca L-am cunoscut pe Dansul, daca vom pazi poruncile Lui" (Ioan II:3). Astfel, "faptele bune si virtutea sunt implinirea poruncilor lui Dumnezeu. Ele sunt astfel daca se savarseste cu bunavointa, adica prin conlucrarea mintii si a vointei cu ajutorul lui Dumnezeu si daca se nasc din dragostea catre Dumnezeu si catre aproapele".

Pe aceeasi directie, teologul grec Hristu Androutzos spune ca virtutea este "manifestarea statornica a vointei spre bine - deci o dispozitie - dar totodata o abilitate si dexteritate exterioara a acesteia in savarsirea binelui. La fel si teologul Svetlov, la intrebarea "Ce este virtutea si in general perfectiunea spirituala a omului credincios din punct de vedere crestin ?" raspunde : "Ea consta in conformitatea spiritului nostru si in special a vointei noastre cu vointa lui Dumnezeu."

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Virtutile teologice in scrierile unui mare apostol

Lucrare de licenta despre Virtutile teologice in scrierile unui mare apostol
Cuprins

Introducere: Personalitatea Sfantului Apostol Pavel, intemeietor al crestinismului misionar.......................................3

Capitolul I. Despre virtute in general.....................10
Notiunea de virtute in general......................10
Virtutea crestina si semnele ei caracteristice.................11
Izvoarele virtutii crestine....................18

Capitolul II. Oglindirea virtutilor teologice in scrierile pauline................23
2.1. Conceptia Sfantului Apostol Pavel cu privire la modul de vietuire
crestina...................................24
2.2. Virtutea CREDINTEI in sens paulin................................30
2.3. Virtutea NADEJDII crestine la Sfantul Apostol Pavel...........38
2.4. Cea mai importanta dintre virtuti: Iubirea...................42

Capitolul III. Omul cel nou in conceptia antropologica a Sfantului Apostol Pavel.............................55
3.1. Comuniunea cu Hristos prin botez si virtute....................62
3.2. Actualitatea virtutilor in viata crestina.......................65

Concluzii: Importanta virtutilor teologice pentru desavarsirea omului.......................66

Bibliografie..........................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Virtutile teologice in scrierile unui mare apostol". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.