Vitamine

Trimisa la data: 2013-03-28
Materia: Chimie
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: cool_id_for_me
Lucrare de licenta despre Vitamine
Farmacologia este stiinta care se ocupa cu studiul medicamentelor sub diferite aspecte. Ca orice ramura a stiintei moderne, farmacologia inregistreaza noi progrese datorate in principal procedeelor sintetice de preparare a produselor medicamentoase, fapt cu implicatii deosebite in planul combaterii afctiunilor, dar si cu aspecte deosebite legate de efectele adverse, de modificari imunologice, de gradul de toxicitate asupra organismului uman, ca si de modificarile in raspunsul microorganismelor la actiunea lor, prin aparitia fenomenelor de rezistenta.

In incercarea de a reda societatii, omul bolnav, alaturi de farmacisti, avem obligatia de a cunoaste progresele obtinute de stiinta acum si ulterior pe parcursul intregii vieti profesionale.Mi-am ales ca tema a lucrarii ,,Vitaminele`` datorita importantei pe care o au in mentinerea echilibrului fiziologic.Medicamentul este definit, in documentele Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), ca orice substanta sau produs utilizat sau destinat a fi utilizat in vederea modificarii sau studierii unui sistem fiziologic sau a unei stari patologice, in interesul subiectului caruia ii este administrat. Dupa o alta definitie, medicamentele sunt substante si preparate farmaceutice destinate a vindeca, ameliora, preveni si diagnostica suferintele organismului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Vitamine

Cuprins

Memoriu explicativ..............3

Capitolul I. Notiuni introductive..............4
1.1.Generalitati.................... 4
1.2.Istoric..............12

Capitolul II.Proprietati fizice si chimice..........15
2.1.Vitamine hidrosolubile...........15
2.2.Vitamine liposolubile............22

Capitolul III. Efecte terapeutice si date clinice..........32
3.1.Efecte terapeutice.............32
3.2.Date clinice..........40

Capitolul IV.Produse vegetale cu vitamine...........47
4.1.Cynosbati fructus.........47
4.2.Hippophaes fructus........47
4.3.Faex medicinalis..........48
4.4.Medicago sativa L.........48
4.5.Capsella bursa-pastoris.........49
4.6.Cichorium intybus...........49
4.7.Mentha piperita.............51
4.8.Agrimonia eupatoria.........51
4.9.Coada soricelului...........52
4.10.Symphytum officinalis L.........53
4.11.Viola tricolor.............54
4.12.Crataegus monogyna.........54
4.13.Leonurus cardiaca..........55
4.14.Zea mays..............55
4.15.Taraxacum officinale.......56

Capitolul V.Concluzii...........57

Bibliografie..............58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Vitamine". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.