Viziune asupra preotului ca si pastor de suflete

Trimisa la data: 2010-04-27
Materia: Teologie
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristian_A
Lucrare de licenta despre Viziune asupra preotului ca si pastor de suflete
Primitorul Tainei este o persoana de parte barbateasca, de religie ortodoxa, care indeplineste conditiile fizice, morale si intelectuale necesare, avand o pregatire speciala in acest sens. In Biserica Ortodoxa si cea Romano-Catolica nu sunt admise femeile la hirotonie, pe temeiuri biblice si patristice. In ultima vreme insa, in numeroase ramuri ale protestantismului femeile sunt admise la slujirea preoteasca. La sinodul VI ec. S-a hotarat ca episcopii sa fie necasatoriti, in timp ce clerul din celelalte trepte avind dreptul la casatorie.

Taina Preotiei se da in trei trepte: episcop, preot, diacon, plenitudinea harului sau a puterii preotesti primind-o episcopul. Preotia trebuie sa aiba continuitate directa si neantrerupta de la Sfintii Apostoli si pana in zilele noastre.Chiar daca nu face obiectul lucrarii de fata, doresc sa reamintesc si sa subliniez (pentru a avea o viziune cat mai clara) urmatorul lucru: spre deosebire de Biserica Ortodoxa, Romano-Catolica, Bisericile Vechi Orientale si in parte de Biserica Anglicana, care invata ca ridicarea la demnitatea sau slujirea preoteasca se face printr-o Taina speciala, anume Preotia sau Hirotonia, protestantii si unele denominatiuni crestine sustin ca nu exista o Taina a preotiei. Ei sustin acest lucru deoarece considera ca toti crestinii sunt preoti si deci oricare dintre ei poate fi desemnat de comunitate sa indeplineasca slujirea preoteasca, acesta sarcina fiind revocabila.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Viziune asupra preotului ca si pastor de suflete

Lucrare de licenta despre Viziune asupra preotului ca si pastor de suflete
Cuprins

Importanta si definitia Sfintei Taine a Preotiei...........3

Pregatirea viitorilor preoti..............7
Pregatirea intelectuala..........7
Pregatirea morala................7
Pregatirea spirituala............7
Metode si mijloace pentru intretinerea si promovarea vietii spirituale a preotului..............7
Calitatile morale ale preotului............8
Calitatile spirituale ale preotului........9
Instructia sau cultura preotului...........10
Marturisirea si Impartasirea...........11

Preotul in familie sau familia preotului..........12
Preotul in parohie................15
Preotul in scoala.................22
Preotul in penitenciar...........25
Preotul in biserica.............30
Preotul ca duhovnic.............38

Bibliografie...........47

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Viziune asupra preotului ca si pastor de suflete". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.