Viziunea in ortodoxie si daoism asupra cuvantului lui Dumnezeu

Trimisa la data: 2010-08-22
Materia: Teologie
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriela_S
Lucrare de licenta despre Viziunea in ortodoxie si daoism asupra cuvantului lui Dumnezeu
Omul poate apela la ajutorul acestor spirite in favoarea sa convingandu-le sa i se supuna. Acest rol il are samanul care stie si poate intra in lumea spiritelor pentru a le spune sau pentru a afla cauzele nenorocirilor din comunitate. Astfel, oamenii incearca sa fie in armonie cu spiritele care guverneaza natura, supunandu-se legilor ei.

De aceea: "...caracteristica samanismului la nivel filosofic sau spiritual, care a incurajat aparitia ideii de Tao, a fost intuirea unei relatii intre legile naturii si puterea fundamentala a universului. Aceasta idee, conform careia armonia si echilibrul din natura reflecta armonia si echilibrul universului, este la fel de importanta pentru samanism ca si pentru taoism; asociata cu aceasta este conceptia ca schimbarea nu poate fi impusa fortat, ci numai revelata sau experimentata. Samanul nu stapaneste spiritele.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Viziunea in ortodoxie si daoism asupra cuvantului lui Dumnezeu

Lucrare de licenta despre Viziunea in ortodoxie si daoism asupra cuvantului lui Dumnezeu
Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I. Cuvantul lui Dumnezeu in gandirea chineza.............5
Originea daoismului...............5
Samanismul..............5
Astrologia si calendarul............8
Cartea schimbarilor.................9
Scolile filosofice din China........14
2.Taoismul..............20

Capitolul II. Cuvantul lui Dumnezeu in gandirea greco- romana.......23
1.Logosul la Heraclit..............23
2.Perioada clasica a filosofiei grecesti si problema Logosului......26

Capitolul III. Cuvantul lui Dumnezeu in crestinism..........28
1.Prologul Evangheliei dupa Ioan.............28
Invatatura despre Logos la Sf. Parinti................28

Concluzii...............45

Bibliografie.............46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Viziunea in ortodoxie si daoism asupra cuvantului lui Dumnezeu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.