Zburatorul in mitologia romaneasca

Trimisa la data: 2009-09-25
Materia: Litere
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_C
Lucrare de licenta despre Zburatorul in mitologia romaneasca
Natura controversata a acestei fiinte nocturne a suscitat numeroase raspunsuri la intrebarea "Ce este Zburatorul?" Prezenta lui infricosatoare prin puterea de seductie si de posesie pe care o exercita asupra victimelor, precum si faptul ca remediile impotriva lui sunt destul de greu de gasit, au dus, firesc, la concluzia ca este un demon. Acesta isi subjuga total victima, lasand-o in final fara viata, puterea de aparare a acesteia fiind minima.

Iar o entitate cu o asemenea putere malefica nu putea fi, in mentalitatea populara, decat un element al unei lumi intunecate, alogene de cea cunoscuta: lumea demonilor. Numeroase lucrari de specialitate ii mentioneaza natura demonica in formulari de genul: "spirit raufacator", "un spirit rau", "demon al Erosului neimblanzit", "daimon erotic", "intrupare a Diavolului", "semidivinitate erotica de tipul incubilor, un daimon arhaic, de factura malefica", "un mort demonizat", "duh necurat", "duh raufacator" etc.

Desi demon, formele lui de aparitie sunt diverse: de la fiinta de basm - zmeu, dragon - la sarpe inaripat, "caine sau porc"1, pana la cea antropomorfa sau cea simbolica - forma ignee. Aceste metamorfozari sunt lesne de explicat, deoarece demonii, avand o" esenta pneumatica ", isi pot asuma formele si culorile pe care le vor, aratandu-se spiritului uman sub aparente inselatoare. Scopul acestor diverse intrupari este facilitarea patrunderii in spatiul victimei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Zburatorul in mitologia romaneasca

Lucrare de licenta despre Zburatorul in mitologia romaneasca
Cuprins

CAP. 1
MITUL - CONSIDERATII TEORETICE ................................................................. pag. 3

CAP. 2
ZBURATORUL IN MITOLOGIA POPULARA ................................................................. pag. 8
2A:CONTEXTE DE FIINTARE ................................................................. pag. 9
2B: IPOSTAZE ................................................................. pag. 15
2C: CAI DE PATRUNDERE ................................................................. pag. 25
2D: ACTIUNEA ASUPRA VICTIMELOR ................................................................. pag. 31
2E: REMEDII ................................................................. pag. 35
2F: SPATII DE REFUGIU ................................................................. pag. 51

CAP. 3
ZBURATORUL IN LITERATURA CULTA
3A: PAUL LAHOVARY - VANTOASELE ................................................................. pag. 54

Bibliografie ................................................................. pag. 74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Zburatorul in mitologia romaneasca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.