Zone de educatie prioritara - rromi - Aspecte ale educarii limbajului

Trimisa la data: 2010-10-07
Materia: Psihologie
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Denisa_C
Lucrare de licenta despre Zone de educatie prioritara - rromi - Aspecte ale educarii limbajului
Prescolarul dispune de o gandire preconceptuala si intuitiva, legata de realitatea concreta, de imagine. Strans legata de evolutia gandirii este si evolutia limbajului. Copilul apeleaza la realitate, dar prin limbaj se departeaza de ea, isi aminteste situatiile trecute, stabileste raporturi, face deductii valide.

Invatarea limbajului are loc prin asocierea cuvantului, notiunii care denumeste un obiect cu obiectul concret.Atunci cand ii aratam copilului o casa pronuntand "casa", copilul asociaza imaginea obiectului cu notiunea corespunzatoare lui.Invatarea limbajului se realizeaza permanent pe intreaga perioada a prescolaritatii si in acelasi timp se dezvolta coerenta limbajului, caracterul sau inchegat, structurat. Recapituland, am putea spune ca, inca din perioada anteprescolara, copilul se joaca cu silabele pe care le repeta continuu, isi descopera propria voce si acest lucru ii face placere.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Zone de educatie prioritara - rromi - Aspecte ale educarii limbajului

Lucrare de licenta despre Zone de educatie prioritara - rromi - Aspecte ale educarii limbajului
Cuprins

Capitolul I Prescolarul si limbajul (particularitatile psihopedagogice ale copilului prescolar prin prisma dezvoltarii limbajului)........3
1.1 Prescolaritatea.............3
1.2 Particularitatile psihopedagogice ale copilului prescolar......4
1.3 Limbajul .........11

Capitolul II Educatia limbajului in invatamantul prescolar.........15
2.1. Rolul si locul educarii limbajului intre activitatile desfasurate in gradinita..............15
2.2 Programa de educare a limbajului..........19

Capitolul III Metode si procedee folosite in activitatile de educare a limbajului in grupa pregatitoare pentru scoala cu copii apartinand minoritatii rrome..........31
3.1 Motivarea alegerii temei.............31
3.2 Obiectivele cercetarii...............32
3.3 Ipoteza de lucru.........32
3.4 Metode de cercetare..............32
3.5 Esantionul de lucru.......33
3.6 Etapele cercetarii........33
3.6.1 Etapa initiala..........33
3.6.2 Etapa experimentala...........35
3.6.3 Etapa finala............53
3.7 Prelucrarea si compararea rezultatelor..........62

Concluzii............67

Bibliografie.........73

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Zone de educatie prioritara - rromi - Aspecte ale educarii limbajului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.