Zonele maritime supuse drepturilor suverane ale statelor insistand asupra platoului continental

Trimisa la data: 2010-09-05
Materia: Drept
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Vlad_T
Lucrare de licenta despre Zonele maritime supuse drepturilor suverane ale statelor insistand asupra platoului continental
Conferinta de la Geneva a adus o contributie importanta in domeniul dreptului marii, realizand codificarea unor principii si norme existente, formuland totodata unele noi, creand de asemenea o noua institutie a dreptului marii: platoul continental (proclamat prin act universal, pentru prima data prin Proclamatia Truman din 1945). Totusi, datorita intereselor diametral opuse - pe de-o parte ale statelor dezvoltate, de a pescui in zone maritime cat mai apropiate de coasta.

Unde resursele sunt dense - pe de alta parte, ale statelor riverane, de a-si extinde marea teritoriala in vederea protectiei resurselor biologice, conferinta nu a reusit sa codifice latimea marii teritoriale, aceasta variind intre 3 si 200 de mile marine.De asemenea, criteriile imprecise, nedeterminate pentru stabilirea platoului continental au dat nastere la criterii neuniforme de catre diferite state ale acestei zone maritime, in detrimentul zonei cu caracter international.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Zonele maritime supuse drepturilor suverane ale statelor insistand asupra platoului continental

Cuprins

Notiuni introductive.....................................3

Capitolul I. Formarea dreptului maritim. Principii si concepte...........................................5

Capitolul II. Zonele maritime de drepturi suverane....................14
Zona contigua...........................................14
Platoul ocntinental.........................................22
Zona economica exclusiva......................................34

Capitolul III. Drepturile si obligatiile statului riveran asupra platoului continental...................................39

Concluzii.........................................45

Bibliografie................................................48
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Zonele maritime supuse drepturilor suverane ale statelor insistand asupra platoului continental". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.