A fi indragostit

Trimis la data: 2014-06-22
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.91 / 10
Downloads: 0
Autor: Simona_C
Dimensiune: 30kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
A fi indragostit de cineva inseamna mult mai mult decat a fi stapinit de un sentiment coplesitor - inseamna a lua o hotarare, a face o judecata, a te angaja printr-o promisiune. Daca dragostea ar fi doar un sentiment nestatornic n-ar exista nici o baza pentru fagaduinta de a iubi pe cineva pe toata durata vietii. Sentimentele vin si se duc. Cum as putea promite statornicie daca m-as baza numai pe ele, fara sa ma biziuesc pe judecata mintii si pe vointa caracterului?
Declaratii de dragoste exista de cand este lumea. Cele mai frumoase dintre ele au fost pastrate de catre indragostitii din toate timpurile si de pe toate meleagurile, atat pentru a-si aduce aminte - peste ani - de clipele de fericire petrecute alaturi de fiinte dragi din viata lor, cat si pentru a lasa urmasilor o mostra din nemarginitele si inflacaratele lor iubiri. Dar oare esti capabil sa sacrifici totul pentru persoana iubita? Ai fi in stare sa lupti si cu morile de vant pentru ea?

Multi sunt cei care spun ca iubesc,dar putini sunt cei care si demonstreaza. Un simplu ,,TE IUBESC" poate fi rostit atat de simplu...dar oare cel care il rosteste chiar simte intensitatea acestor cuvinte?
Parerea mea despre afirmatia lui C.Brancusi: "Iubirea cheama iubire si ea. Nu este atat de important sa fii iubit, cat sa iubesti tu - cu toata puterea si cu toata fiinta" este ca nu reflecta adevarul despre iubire.

Consider ca iubirea nu cheama iubire, aceasta este doar o idee dezvoltata si definita de om inca de la inceputurile acestuia pentru a defini sentimentele de afectiune fata de o persoana de sex opus. De asemenea aceasta notiune a fost puternic exploatata de majoritatea artistilor exploatand-o si denaturand sensul strict de "pofta, dorinta, ravna" in unul suprem, demn de moarte. De asemnea acest sentiment este impus de adrenalina - hormon secretat de glandele suprarenale care mareste treptat intensitatea acestuia compromitand o reactie pur animalica nicidecum una rationala.

Despre a doua parte a acestei afirmatii: "Nu este atat de important sa fii iubit, cat sa iubesti tu - cu toata puterea si cu toata fiinta" parerea mea este ca aceasta instiga la banal. Fiinta a fost definita inca din antichitate ca fiind divinitatea, perfectiunea iar a afirma ca se poate iubi cu toata fiinta pare a fi un ideal ce nu poate fi atins de un om - definit ca fiind fiintare. Deseori este pusa intrebarea : Este bine sa iubesti si sa pierzi sau sa nu iubeshti deloc? Oamenii au dreptul la alegere, a visa si a se trezi brusc la realitate existand o posibilitate de a ramane marcati negativ sau a fi realisti si a duce o viatza rationala, evitand astfel deziluziile.

In concluzie drept ultima dovada un argumentul biblic, pacatul primordial, Adam si Eva muscand din mar au ajuns sa cunoasca notiunea de iubire deci iubirea nu face parte din Rai ci este doar un vis otravitor, o speranta desarta.Parerea mea despre afirmatia "Iubirea cheama iubire si ea. Nu este atat de important sa fii iubit, cat sa iubesti tu - cu toata puterea si cu toata fiinta" este ca nu reflecta adevarul despre iubire.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.