Access

Trimis la data: 2007-05-26 Materia: Informatica Nivel: Gimnaziu Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 11
Autor: Cristian Rosca Dimensiune: 10kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Crearea unei baze de date microsoft access furnizează trei metode pentru a crea o bază de date access(bază de date microsoft access: O colecţie de date şi obiecte (cum ar fi tabele, interogări sau formulare) care sunt corelate cu un anumit subiect sau scop. Motorul bază de date Microsoft Jet gestionează datele.)

• O bază de date se poate crea utilizând expertul Bază de date. Expertul permite alegerea unuia dintre şabloanele predefinite şi particularizarea sa într-o anumită măsură. El creează apoi un set de tabele, interogări, formulare şi rapoarte, precum şi un panou de comutare pentru baza de date. Tabelele nu conţin nici un fel de date. Această metodă se utilizează dacă unul dintre şabloanele predefinite corespund îndeaproape cerinţelor. Crearea unei baze de date utilizând un Expert Bază de date Expertul baze de date se utilizează pentru a crea într-o singură operaţiune tabelele, formularele şi rapoartele necesare pentru tipul de bază de date ales— este cea mai uşoară cale de creare a unei baze de date. Expertul oferă opţiuni limitate de particularizare a bazei de date.
1. Faceţi clic pe Nou din bara de instrumente.
2. În panoul de activitate Fişier nou, sub Şabloane, faceţi clic pe Pe computerul meu.
3. Pe fila Baze de date, faceţi clic pe pictograma pentru tipul bazei de date pentru care doriţi creare, şi apoi clic pe OK.
4. În caseta de dialog Fişier Bază de date nouă, precizaţi un nume şi o amplasare pentru baza de date, şi apoi clic pe Creare.
5. Urmaţi instrucţiunile din Expertul Baze de date.

• Dacă utilizaţi access 2003, se pot căuta şabloane pentru access în . Descărcarea unui şablon este cea mai rapidă cale de a crea o bază de date. Urmaţi această metodă dacă aţi găsit un şablon care corespunde îndeaproape cerinţelor dvs. Un şablon este un fişier bază de date access (*.mdb) care cuprinde tabele, interogări, formulare şi rapoarte. Tabelele nu conţin nici un fel de date. După deschiderea bazei de date, aveţi posibilitatea să particularizaţi baza de date şi obiectele. Creare unei baze de date utilizând un şablon Aceasta este cea mai rapidă cale de creare a unei baze de date. Această metodă funcţionează cel mai bine dacă se găseşte şi se utilizează un şablon care corespunde cât mai exact necesităţilor.

1. Faceţi clic pe Nou din bara de instrumente.
2. În panoul de activitate Fişier nou, sub Şabloane, fie căutaţi un anumit şablon, fie faceţi clic pe Şabloane la Office Online pentru a căuta un şablon potrivit.
3. Identificaţi şablonul access dorit, apoi faceţi clic pe Descărcare.

• Dacă doriţi să începeţi crearea bazei de date pornind de la un proiect propriu, creaţi o bază de date necompletată, adăugându-i apoi tabelele, formularele, rapoartele şi alte obiecte în mod individual— aceasta este cea mai flexibilă metodă, necesitând însă definirea separată a fiecărui element al bazei de date. Crearea unei baze de date necompletate fără utilizarea expertului Bază de date
1. Faceţi clic pe Nou din bara de instrumente.
2. În panoul de activitate Fişier nou, sub Nou, faceţi clic pe Bază de date necompletată.
3. În caseta de dialog Fişier Bază de date nouă, precizaţi un nume şi o amplasare pentru baza de date, şi apoi clic pe Creare. După crearea bazei de date, se pot efectua una sau mai multe din următoarele activităţi:

• Adăugarea de date în baza de date.
• Importul sau legarea la o sursă de date, cum ar fi o foaie de calcul Excel sau altă o bază de date access. Mediul de proiectare access: Fereastra principala:access contine un meniu principal ,bara de butoane si fereastra principala a bazeide date.Toate activitatile se sefasoara avand deschisa fereastra bazei de dateDatabase Window,care permite crearea,deschiderea si inchiderea tuturor obiectelor ei,cat si evidentierea acestor operatii. Orice activitate in access se desfasoara asupra uni baze de date,deci prima operatie pe care o face un utilizator cand intra in meniul access este sa deschida o baza de date –daca exista-su sa creeze una noua.

Crearea unei baze de date se face selectand FILE-NEW-BLANK DATABASE>se va dechide fereastra Database Design. Deschiderea unei baze de date se fac din meniul principal selectand FILE-OPEN. Inchideea bazei de date se face odata cu inchiderea feestrei associate sau selectand FILE-COLSE DATA BASE. O baza de date are una sau mai multe tabele cu date,intre care se pot intalni relatii1-1 sua 1-n. CREAREA TABELELOR IN MODUL DESIGN VIEW Modul design view presupune introducerea informatiilor de structura de catre utilizator:nume,tipul si proprietatile fiecarui camp,precum si cheia principala a tabelei. Numele campului pote fi orice sir de caractere de max 64 de caractere.o descriere mai lunga a campului care va fi afisata pe linia de stare aferestrei principale access atunci cand se intoduc date in campul respectiv pate fi data in coloana DESCRIPTION. Cheia principa la a tabelei:se declara astfel: Se pozitioneaza cursorul pe campul care dorim sa devina cheia tabelei. Selectam EDIT Primati chei sau apasam pe butonul primary chey din bara de instumente. Srmam aparitia aceluias symbol in dreptul campului care va vea rolul de cheie unica pentru tabela.-in cazul nostrum campul cod. PROPRIETATILE CAMPULUI Se gasesc in tab-ul generalal ferestrei de proiectare a tabelei table design

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.