Accidentele rutiere

Trimis la data: 2012-06-19 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 82 Nota: / 10 Downloads: 5
Autor: Carp Diana Dimensiune: 3901kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Lucrarea de fata studiaza problematica referitoare la cercetarea criminalistica a accidentelor de trafic rutier.Structura acesteia este realizata din cinci capitole, ce acopera toata aria problemelor referitoare la tema studiata.Astfel, in primul capitol, am studiat principalele cauze ce duc la producerea accidentelor de trafic rutier si, de asemenea, si aspectele juridice referitoare la acestea, dar si imprejurarile ce trebuiesc stabilite la cercetarea acestor accidente.

Cel de-al doilea capitol al lucrarii studiaza indeaproape particularitatile cercetarii la fata locului a accidentelor de trafic rutier, aceasta reprezentand o etapa importanta in solutionarea unor astfel de evenimente.In cadrul celui de-al treilea capitol, am punctat efectuarea catorva acte de urmarire penala, ce se realizeaza in cadrul anchetei ce are drept scop stabilirea adevarului in ceea ce priveste accidentele de trafic rutier.

Capitolul al patrulea are drept scop studierea unor leziuni ce se produc din cauza accidentelor de trafic rutier.Ultimul capitol, cel de-al cincilea, studiaza problematica expertizelor, in cazul accidentelor rutiere, in special cea medico-legala.Suplimentar, am atasat o anexa, ce cuprinde masurile de prim-ajutor ce se acorda persoanelor ranite, in cazul unui accident de trafic rutier.
Asadar, lucrarea de fata atinge o multitudine de puncte de mare interes din ceea ce reprezinta cercetarea si solutionarea cazurilor in care are loc un astfel de accident.

De asemenea, problemele sunt tratate, in special din punct de vedere criminalistic, dar si medico-legal sau, chiar tehnic.
Aceste aspecte ce sunt puse in evidenta, au atat un suport teoretic, cat si unul exemplificativ, in anumite cazuri, pentru a putea sublinia importanta acestor informatii si dramatismul unor accidente de trafic rutier.Circulatia pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor si a celorlalte categorii de participanti la trafic, drepturile, obligatiile si raspunderea care revin persoanelor fizice si juridice, implicate in activitati rutiere, precum si atributiile autoritatilor statului sunt reglementate in prezent prin Ordonanta de Urgenta

nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificata si completata prin O.U.G. nr. 63/2006 si prin O.U.G. nr. 69/2007.
Infractiunile contra sigurantei circulatiei constituie un ansamblu de acte penale prin a caror incriminare si sanctionare se urmareste protejarea valorii sociale reprezentate de siguranta circulatiei pe drumurile publice, dar si alte valori sociale precum, viata si sanatatea persoanelor, patrimoniul acestora.

Aceasta categorie de infractiuni a atras atentia specialistilor in mod deosebit, ca urmare a amplificarii si diversificarii incalcarilor produse in cadrul circulatiei rutiere, a cresterii gradului de pericol al acestor violari, a necesitatii unei interventii mai eficiente a legiuitorului in acest domeniu spre a asigura protejarea efectiva si in mod corespunzator a valorilor sociale puse in pericol.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.