Accizele

Trimis la data: 2006-05-16 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 136
Autor: Laura Dimensiune: 12kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Sfera de aplicare a accizelor.Accizele sunt impozite pe consumatie aplicandu-se doar asupra anumitor bunuri si servicii care sunt cumparate pe piata.In UE se practica accizele armonizate asupra urmatoarelor categorii de produse:bauturi alcoolice,bere si vin;bauturi fermentate care contin alcool;produse intermediare care contin alcool destinate industriei alimentare;alcool etilic si alte produse spirtoase;tutun siproduse din tutun;produse energetice folosite pentru incalzire;energie electrica.

Conform codului fiscal sunt accizabile pentru teritoriul Romaniei urmatoarele produse:confectii de blanuri naturale 40%;articole din cristal 50%;bijuterii de aur si platina 20%;produse din parfumerie 5-30%
produse electronice 15-20-25%;arme de vanatoare 50%;iahturi si barci cu motor 25%;autoturisme rulante 4,5-27%

Obligatiile platitorilor de accize
Platitori de accize sunt persoane juridice si fizice care produc sau comercializeaza produse din tara sau din import.Valoarea accizelor se stabileste in E/unitate de masura si se plateste in lei la valoarea cursului de schimb stabilit de BNR.

La vanzarea alcoolului se practica pretura minime stabilita de patronatele respective prin negociere ,pretil minim cuprinzand ,pretil producatorului+acciza aferenta.

Pentru producele din tutun si tigari sut pretura maxime cu amanuntul stabilite pe fiecare sortiment si declarate catre Ministerul de Finante cu cel putin 2 zile inainte de vanzare.

Acciza este exigibila in monentul desfaceri produsului catre cumparator sau in momentul constatari de pierderi.Toate operatiunile au loc intr.-un antrepozit fiscal care poate fi o hala de prductie ,un depozit si care functioneaza numai cu aprobarea si subcontrolul Ministerului de Finante.

Unele produse accizabile trebuiesc marcate inante de a fi eliberate spre consum.Acciza se plateste lunar si precede taxa de valoare adaugata.Accizele se suspenda pe perioada cat produsele se deplaseaza de la un antrepozit fiscal la altul sau la vama.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.