Accizele

Trimis la data: 2014-05-05 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Mihai_S Dimensiune: 23kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Sunt taxe speciale deoarece in sfera acestor impozite intra numai anumite produse: de regula acelea care influenteaza negative viata oamenilor sau mediul inconjurator. Desi introducerea accizelor se justifica prin limitarea consumului unor bunuri totusi aceste impozite datorita randamentului ridicat alimenteaza intr-o proportie mare Bugetul de Stat.

Accizele sunt impozite la Bugetul Statului destinate pentru finantarea cheltuielilor publice, daca accizele ar fi introduce pentru limitarea consumului unor produse ar insemna ca aceste produse sa fie folosite in scop special, finantarea programelor de descurajare a acestor produse sau pentru insanatosirea persoanelor afectate de aceste produse. De regula accizele se aseaza asupra bunurilor ce se consuma in mod singur si nu pot fi subtituite.

Accizele au un randament foarte ridicat din mai multe motive:
- consumul bunurilor este sigur si rapid, ex: alcool, carburanti
- cuantumul accizelor este ridicat
Din aceste considerente si riscul producerii evaziunii fiscale si frauda fiscala este ridicat. Prin savarsirea de evaziune fiscala si frauda fiscala castigurile sunt foarte mari. Din aceaste cause prin legile fiscale sunt prevazute conditiile de producere si comercializare a acestor produse. Sanctiunile ce se aplica in cazul savarsirii de frauda precum si masurile de prevenire si lupta impotriva evaziunii.

- Productia de produse accezabile reprezinte orice operatie prin care aceste produse sunt fabricate sau modificate sub orice forma.
- Antrepozitul fiscal este locul aflat sub controlul autoritatii fiscale competente unde produsele accizabile sint produse, transferate, detinute, primate, sau expediate in regim suspensiv de catre antrepozitarul autorizat in exercitiul active.

- Antrepozitarul autorizat este persoana fizica sau juridical autorizata de autoritatile fiscale competente in exercitarea activitatii ecestea sa produca, sa transfere, sa detina, sa primeasca, sa expedieze produse accizabile intr-un antrepozit fiscal.
- Regimul suspensiv este regimul fiscal conform caruia plata accizelor este suspendata pe perioada producerii, transferarii, detinerii si deplasarii produselor accizabile. Productia accizabila atata timp cat se gasesc in antrepozitul fiscal sau daca se deplaseaza intre 2 antrepozite fiscale acciza este suspendata.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.