Acidoza respiratorie

Trimis la data: 2010-07-17
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 21
Autor: Lorena Tucrea
Dimensiune: 10kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cresterea presiunii partiale a CO2 din sangele arterial peste 45mmHg(hipercapnie). Indiferent de cauza,orice hipercapnie se produce prin hipoventilatie alveolara generalizata(nu localizata deoarece CO2 are coeficient de difuziune ridicat). Hipoventilatia se produce prin: 1)deprimarea centrilor respiratori:intoxicatii(cu anestezice generale,barbiturice,opiacee),procese patologice de vecinatate(tumori cerebrale,abcese cerebrale,accidente cerebrale,trumatisme creniene). 2)obstructia majora a laringelui (tumora,corp strain,edem);
3)scaderea amplitudinii miscarilor cutiei toracice:in boli musculare sau neuromusculare(paralizii de muschi si muschi intercostali, paralizii de diafragm,miastenia gravis); 4)obstructie generalizata a cailor aeriene pulmonare (bronhio-bronhiolara):astm bronsic; 5)comprsia puternica a ambilor plamani in procese pleurale grave bilarerale:pleurezii masive bilaterale,pneumotorax masiv bilateral.

Dupa metoda de instalare acidoza respiratorie este:acuta-in intoxicatii;poate fi compensata mai greu(mecanismele renale de interventie in reglarea echil.

Acidobazic au nevoie de timp-cateva zile-); cronica. Acidoza respiratorie acuta poate fi compensata prin: a)CO2 sangvin crescut trece in tesuturi si in celule.H+ sunt tamponati de proteinatii de K.K este dislocat,trece in sange la schimb cu H+.

In circulatie se poate produce hiperpotasemie(cand este importanta apar tulburari de ritm cardiac); b)CO2 sangvin crescut este preluat in cantitate mare de hematie.Hematia produce NaHCO3 care determina alcalozametabolica secundara;se incearca restabilirea NaHCO3/H2CO3.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.