Acte de urmarire penala efectuate in investigarea traficului de doguri

Trimis la data: 2013-09-13 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 23 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Pisica irina Dimensiune: 35kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Activitatea de documentare presupune obtinerea unor informatii, date referitoare la fapta savarsita si autorul ei. Pe baza acestora, organele competente decid daca este sau nu cazul sa dispuna inceperea urmaririi penale. In functie de locul si modul de operare, se poate recurge la urmatoarele mijloace de proba :
1.1. In cazul traficantilor depistati la punctele de frontiera, la intrarea sau la iesirea din tara cu stupefiante asupra lor :

Procesele verbale de prindere in flagrant; prinderea in flagrant trebuie realizata in momentul in care stupefiantele sunt sustrase sau predate unor solicitanti pentru a se putea dovedi ca substantele in cauza au fost sustrase cu intentia de a fi folosite de catre toxicomani si nu in scopuri medicale.1.4. In cazul prescrierii de droguri prin retete cu timbru sec, fara a fi necesar :a) Retetele cu timbru sec in baza carora s-au eliberat stupefiante, precum si caietele cu evidenta retetelor cu timbru sec aflate asupra medicilor, daca in ele au fost trecute numele unor persoane iar in retete ale altora;

b) Procesele verbale de constatare ce atesta ca persoanele pentru care s-au prescris stupefiantele nu exista in realitate sau copiile dupa actele de deces, atunci cand, la data prescrierii retetelor, persoanele pe numele carora s-au eliberat erau decedate;c) Actele de expertiza medicala intocmit pentru persoanele carora li s-au prescris stupefiante, desi in realitate nu sufereau de afectiunile trecute pe reteta si nici nu necesitau un asemenea tratament;d) Declaratiile unor persoane pentru care s-au prescris stupefiante, fara ca ele sa cunoasca acest fapt, din care sa rezulte ca nu au primit retetele sau substantele in cauza si ca nici nu li s-au facut asemenea injectii.

1.5. In cazul substantelor abandonate sau ascunse :
Sunt situatii cand produsele si substantele stupefiante pot fi gasite abandonate, in raza unor puncte de frontiera, camere de hotel, in locuri de depozitare a bagajelor, toalete, sali de masa si alte locuri de acces public.Astfel de situatii apar cand persoanele implicate in traficul de stupefiante au sesizat intensificarea controlului ori si-au dat seama ca sunt urmarite. Produsele si substantele trebuie sa fie ridicate cu grija, ambalate in mod corespunzator si predate specialistilor in vederea descoperirii amprentelor sau a oricaror alte urme ce pot contribui la identificarea sau prinderea detinatorilor.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.