Actiune de divort

Trimis la data: 2014-04-11 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Mirela_Z Dimensiune: 17kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Domnule Presedinte,
Subsemnatul___________,domiciliat in_____,jud______,str._______,nr._ etaj____________,apart.______,chem in judecata pe sotia mea, _______, domiciliata in_________________jud______, str._______, nr._ etaj __, apart.______,pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa desfaceti casatoria incheiata intre subsemnatul si parata___________,la data de __________si inscrisa in registrul de stare civila sub nr._________din acel an, obligand, totodata pe parata sa plateasca cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.

Motivele actiunii sunt urmatoarele: In fapt,parata a manifestat inca de la inceputul casniciei noastre un total dezinteres fata de viata in comun si o atitudine insultatoare fata de mine.Astfel,pe de o parte,a refuzat sa accepte ideea de a-si gasi un post si in acelasi timp nici nu se ocupa de gospodarie; mai mult inca, ea lipseste deseori de acasa si cheltuieste in mod cu totul nejustificat banii pe care ii pun la dispozitie pentru nevoile casei.

Pe de alta parte, parata m-a insultat in repetate randuri in mod public, iar de cateva ori a refuzat sa ma primeasca in casa la intoarcerea mea de la serviciu. Socotesc ca aceasta comportare a sotiei mele constituie un motiv temeinic pentru desfacerea casatoriei, a carei continuare nu mai este cu putinta pentru mine. Mentionez ca din casatoria noastra nu s-au nascut copii.In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.38 din Codul familiei.

In dovedirea ei inteleg sa ma folosesc de proba cu martori, pentru care propun pe:
1.__________din_______jud______str______nr____bl____et___ap____
2.__________din_______jud______str______nr____bl____et___ap____
3. __________din_______jud______str______nr____bl____et___ap____
Depun aceasta actiune , precum si copie certificata de pe certificatul constatator al casataoriei incheiate intre mine si si parata, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratei.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.