Actiune pentru asigurarea servitutii de vedere

Trimis la data: 2014-03-15
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.75 / 10
Downloads: 0
Autor: Oana_B
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Subsemnatul ____________, domiciliat in ___________, judetul ________, str. _______, nr. ____, etajul ____, apart. ____, chem in judecata si personal la interogatoriu pe _________ ______ domiciliat in ___________, judetul ________, str. _______, nr. ____, etajul ____, apart. ____, pentru ca, prin hotararea ce veti pronunta, sa-l obligati sa asigure servitutea de vedere in favoarea imobilului meu din ___________, judetul _________, str. ______, nr. ____, nr. carte funciara ______, nr. topografic ____, si in sarcina fondului sau din ___________, judetul ________, str. ________, nr. ____, nr. carte funciara ___, nr. topogtafic ____, si sa darame zidul pe care l-a ridicat pentru a-mi impiedica vederea. Cer, de asemenea, cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.
In fapt, subsemnatul am construit inca de acum ___ ani pe terenul proprietatea mea indicat mai sus o casa de locuit, care, in zidul ei invecinat cu fondul paratului, are o fereastra dreapta situata la o distanta ___ m de limita dintre cele doua proprietati. Desi aceasta distanta este mai mica decat departarea prevazuta de art. 612 C. civ., totusi paratul a recunoscut in mod tacit dreptul meu la aceasta sursa de lumina, iar de la cunstruirea casei si pana la data de __________,

cand a inceput ridicarea zidului a carui daramare o cer, au trecut mai mult de 30 de ani, astfel incat s-a creat prin prescriptie o servitute de vedere in favoarea fondului meu. Mentionez in acelasi timp ca prin ridicarea acestui zid una din camerele casei mele a devenit nelocuibila, intrucat este cu desavarsire lipsita de lumina.
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 623 si 1890-1894 C. civ.

Inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului, care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune, de cercetarea la fata locului, de proba cu acte, si anume de contractul de vanzare-cumparare autentificat la nr. ____ din ____ din care rezulta titlul meu de proprietate asupra terenului si de autorizatia de constructie nr. ____ din ______, eliberata de ________, din care rezulta data la care am construit casa, precum si de proba cu martori, pentru care propun pe:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.