Actiunea unui echipaj de urgenta intr-o criza de astm bronsic si rolul lor ca grup social

Trimis la data: 2015-01-05
Materia: Sociologie
Nivel: Liceu
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: s.raluca
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Majoritatea accidentelor si urgentelor medicale se petrec in locuri aflate la distante considerabile fata de un spital, de cabinetul unui medic. Actiunea rapida va da victimei cea mai buna sansa de recuperare.
Asistenta medicala privata de urgenta este asistenta medicala de urgenta, asigurata la toate nivelele de serviciile private de urgenta apartinand unor organizatii non-guvernamentale care functioneaza in scop umanitar, non-profit, sau unor firme, asociatii sau persoane fizice, care functioneaza in scop comercial.
Notiunea de urgenta inglobeaza sindroame clinice ce apar brusc sau care se agraveaza brutal punind viata in pericol si care necesita un tratament activ imediat cu scopul normalizarii functionale si salvarii vietii.
Patologia interna comporta o serie de stari acute grave de "urgente medicale" cu care asistenta medicala se poate afla fata in fata si in care ea trebuie sa stie sa intervina cu folos, cu mijloace foarte reduse.

Nevoi: Pentru aceasta insa are nevoie de minimum de cunostinte, solide; trebuie sa faca un diagnostic corect, trebuie sa aiba o atitudine activa, sa cunoasca si sa stie sa aplice mijoacele cele mai utile, dupa care sa indrume corect pe bolnav cu maximum de operativitate pe caile cele mai . ROLUL SOFERULUI DE PE AMBULANTA
-are cursuri de prim_ajutor (pt a ajuta asistenta in deplasarea pacientilor imobilizati iar in cazul nostru de a-i adapta bolnavului o pozitie corecta in insuficienta respiratorie)
-este in permanenta in legatura cu UPU prin statie pentru a da infomati despre bolnav si starea pacientului...

-este calificat in profesia sa (sofer)pt a asigura o deplasare in siguranta a echipajului in drumul spre locul necesar(upu)
In Urgenta, pacientul este vazut de catre medicul de medicina de urgenta, care in urma consultatiei si a examinarii, dar si a instituirii unui tratament de urgenta, decide daca acel pacient necesita internare in spital pe o anumita sectie ori poate fi trimis acasa, si vazut a doua zi in clinica sau de medicul de familie.
Internarea pacientului cu astm bronsic In spital

Internarea in spital constituie pentru fiecare bolnav o etapa deosebita in viata sa, deoarece se realizeaza in scopul vindecarii sale, dar se intrerup legaturile permanente cu munca, familia si prietenii sai. In cadrul serviciului de primire bolnavul are primul contact cu spitalul la biroul de internari, unde : se identifica bolnavul, se verifica biletul de internare ( sau de trimitere ), se inregistreaza datele personale in registrul de intrari/iesiri din spital si se pregateste bolnavul pentru examenul medical.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.