Actiuni specifice desfasurate de Politia de Frontiere

Trimis la data: 2013-09-10 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 18 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In teoria si practica Politiei de Frontiera, scopul actiunilor specifice consta in mentinerea starii de normalitate in zona de competenta, respectiv, de contracarare a actiunilor elementelor infractoare sau contraveniente, a persoanelor care actioneaza la frontiera de stat (individual sau constituite in grup) prin actiuni ilegale, din interiorul sau din exteriorul tarii.
Actiunile specifice executate de Politia de Frontiera, reprezinta ansamblul masurilor si activitatilor concepute, planificate si desfasurate de structurile cu atributii specifice pentru indeplinirea misiunilor incredintate. Ele pot avea caracter de independenta, dar, de regula, acestea au la baza cooperarea cu celelalte forte ale M.A.I., precum si cu serviciile de informatii si unitati ale M.Ap.N.

Supravegherea operativa se mai poate executa si in vederea prinderii in flagrant a autorilor unor fapte antisociale ori a persoanelor urmarite, prin supravegherea discreta a unor imobile, puncte obligatorii de trecere, obiective sau alte locuri in care se comit fapte ilicite ori sunt favorabile savarsirii de infractiuni sau contraventii.

Inainte de organizarea acestui tip de supraveghere, se va face recunoasterea terenului, stabilindu-se locurile unde pot fi amplasati politistii de frontiera, probabilitatile de acoperire a prezentei acestora si modul de actiune. Intrarea in dispozitiv va fi realizata individual, astfel ca la ora stabilita, intregul efectiv sa se afle in locurile fixate. Pe timpul executarii actiunii, cei angrenati nu trebuie sa-si manifeste in nici un fel prezenta (sa nu fumeze, sa nu foloseasca mijloace sonore de comunicare, sa nu iasa din dispozitiv, etc.).

Daca in perioada stabilita pentru actiune (ce nu depaseste 4 ore) nu s-a realizat scopul pentru care a fost organizata, iesirea din dispozitiv se va face individual, pentru a nu deconspira locurile unde au fost plasate efectivele. Interventia trebuie realizata prin surprindere, in momentul inceperii activitatii infractionale ori in cazul persoanelor urmarite, la aparitia acestora.

Cercetarea operativa este forma de baza a actiunilor Politiei de Frontiera ce se adopta pentru descoperirea elementelor dusmanoase, infractionale, care au actionat in zona de frontiera precum si pentru obtinerea de date si informatii oportune despre infractorii si contravenientii de frontiera, pentru a-i surprinde pe acestia pe timpul savarsirii infractiunilor la frontiera, pentru a-i retine si ancheta in vederea stabilirii gradului de vinovatie si predarii lor organelor de cercetare penala speciale, conform legii. In practica, aceasta se materializeaza prin observare, ascultare si cautare (scotocire).

Este procedeul prin care se asigura cautarea, descoperirea prezentei infractorilor si a indiciilor acestora, culegerea datelor si informatiilor privitoare la pregatirile ce se fac in vederea trecerii frauduloase peste frontiera si observarea schimbarilor survenite in aspectul general al terenului, precum si alte date care sunt necesare organizarii si planificarii serviciului de supraveghere si control a frontierei de stat.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.