Actiuni specifice desfasurate de politia de frontiera

Trimis la data: 2013-08-13 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: Pisica irina Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In teoria si practica Politiei de Frontiera, scopul actiunilor specifice consta in mentinerea starii de normalitate in zona de competenta, respectiv, de contracarare a actiunilor elementelor infractoare sau contraveniente, a persoanelor care actioneaza la frontiera de stat (individual sau constituite in grup) prin actiuni ilegale, din interiorul sau din exteriorul tarii.
Actiunile specifice executate de Politia de Frontiera, reprezinta ansamblul masurilor si activitatilor concepute, planificate si desfasurate de structurile cu atributii specifice pentru indeplinirea misiunilor incredintate. Ele pot avea caracter de independenta, dar, de regula, acestea au la baza cooperarea cu celelalte forte ale M.A.I., precum si cu serviciile de informatii si unitati ale M.Ap.N.

Supravegherea operativa reprezinta ansamblul de masuri si actiuni prin care persoanele (zona) de interes pentru Politia de Frontiera sunt monitorizate, in vederea descoperirii pregatirilor ce se fac pentru incalcarea legislatiei in vigoare. Supravegherea operativa este folosita pentru obtinerea de informatii, observarea permanenta a unor raioane de munci sau grupuri de oameni si este programata continuu in sectorul de responsabilitate prin toate elementele politienesti de frontiera. Se realizeaza la vedere sau in ascuns prin:

informare - procedeu de procurare de date sau informatii despre unele persoane banuite a desfasura fapte periculoase in legatura cu frontiera de stat sau manifesta atitudini ostile impotriva statului roman. Se foloseste de unele elemente politienesti de frontiera ce vor transmite de indata ofiterului specializat, toate datele procurate in cazul subiectului vizat sau orice noi date de interes frontalier.
Observare computerizata - procedeu prin care se observa actiunile persoanelor cu intentii de trecere frauduloasa a frontierei de stat sau cunoasterea unor stari de fapt pe anumite directii operative ale sectorului de responsabilitate.

Se executa ziua si noaptea, prin posturi de supraveghere specializate, amplasate pe inaltimi dominante, pe autoturisme si pe nave fluviale ce au in dotare sisteme de supraveghere prin termoviziune la mare distanta. Ascultarea - procedeu ce se executa pe timp de noapte si in conditii de vizibilitate redusa, de catre toate elementele politienesti de frontiera, din puncte special amenajate sau din punctele de oprire ale acestora, atunci cand se afla in deplasare.

Supravegherea operativa se mai poate executa si in vederea prinderii in flagrant a autorilor unor fapte antisociale ori a persoanelor urmarite, prin supravegherea discreta a unor imobile, puncte obligatorii de trecere, obiective sau alte locuri in care se comit fapte ilicite ori sunt favorabile savarsirii de infractiuni sau contraventii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.