Activitatea de handling in transporturile aeriene

Trimis la data: 2014-10-23
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.82 / 10
Downloads: 0
Autor: Luminita_I
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
6.1 Standardizarea serviciilor de handling.
Servicii aeroportuare
Handlingul pe aeroport este o activitate "din spatele scenei" care se ocupa cu managementul si coordonarea acelor sarcini cu privire la handilingul fizic si cel referitor la pasageri, bagaje, marfuri si poseta.
Reprezentare generala
Handlingul pasagerilor si bagajelor
Handlingul marfurilor si posetei
Operatiuni de zbor si administrarea echipajului
Deservirea aeronavei si intretinerea acesteia
Controlul incaracturii si comunicatiile
Standarde aeroportuale si proceduri
In 1992 Comitetul IATA privind serviciile pt Pasageri si Conferinta Privind Serviciile de Marfuri au stabilit impreuna infiintarea Serviciilor Aeriene IATA (ASAB), care vor analiza proble referitoare la:Greutatea aeronavei si balansul, la sistemele de handlimg
Contractele privind handlingul la sol, precum si formele si procedurile aplicabile Echipamentul de sol si handlingul de rampa
Etele din cabina aeronavei si serviciile de zbor.
ABS a stabilit trei grupuri specializate:

1. AHSG Grupul privind Handlingul aeroportual
2. COSG Grupul privind Contractele de Servicii
3. RAMPSG Grupul privind Serviciile de Rampa si Echipamentele
Serviciile de marfa (CARGO SERVICE)
Standardizarea este vitala pt buna functionare a sistemului de transport de marfuri pe calea aerului. Pt intensificarea integrarii si standardizarii serviciilor de handling pe plan mondial, IATA conduce anual un seminar si o expozitie, denumita Saptamana Cargo IATA .Operatiunea de cargo rep o sursa d evenituri transportand aprox 18.7 mil tone in 1994.

IATA Passenger Forms and Procedures Committee - PFPC se ocupa cu simplificarea si imbunatatirea serviciilor de tiketing precum si sistemul de rezervare computerizata, documetatie, reguli, proceduri.
IATA Passenger and Baggage Service Committee - PBSC este responsabil cu dezvoltarea recomandarilor in ceea ce priveste handlingul pasagerilor, bagajelor si procedurilor.

Servicii privind cautarea bagajelor
La inceputul lui 70 IATA si SITA au dezvoltat un sist computerizat de cautare a bagajelor denumit BGTRAK iar in 1991 a devenit operational sistemul World Tracer - un sistem de cautare a bagajelor simplu, felxibil, usor de folosit si complet automatizat.

Servicii privind dispozitive bloc de incarcatura ( united load devices)
Incepan cu Boeing 747 in 1970 ILD a devenit un element cheie pt asigurarea unei eficiente maxime in problema handlingului bagajelor, marfurilor, posetei p aeroporturi precum si la incarcarea si descarcarea aeronevelor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.