Activitatea de marketing

Trimis la data: 2010-07-23
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 8.66 / 10
Downloads: 0
Autor: Daniela Sava
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
4.1. Organizarea activitatii de marketing, sfera atributiilor compartimentului de marketing.Marketingul este un proces social si managerial prin care indivizi si grupuri de indivizi obtin ceea ce le ete necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse avand o anumita valoare. Definitia de mai sus cuprinde urmatoarele concepte de baza: nevoi, dorinte si cereri; produse; valoare, cost si satisfactie; schimb, tranzactii si relatii; piete; marketing si marketeri. Conducerea activitatii de marketing presupune previzionarea, organizarea si coordonarea ei cu celelalte activitati ce se desfasoara in cadrul societatii, dar si antrenarea intregului personal la insusirea si adoptarea opticii de marketing, precum si controlul modului de infaptuire a politicii de marketing elaborata.
Ca proces, organizarea activitatii de marketing urmareste ordonarea actiunilor ce se desfasoara in scopul realizarii obiectivelor stabilite permitand definirea si delimitarea functiunii de marketing si a componentelor ei: activitati, atributii si sarcini. Ca structura, organizarea urmareste gruparea activitatilor, atributiilor si sarcinilor, pe baza anumtor criterii si repartizarea acestora, in scopul infaptuirii lor, pe grupe de lucru si persoane in vederea asigurarii in cele mai bune conditii a infaptuirii obiectivelor fixate.

Atributiile compartimentului de marketing sunt:
- studiaza nevoile si dorintele clientilor din cadrul unor segmente de piata bine definite.
- Aloca efortul de marketing in functie de rentabilitatea potentiala pe termen lung a segmentelor de piata vizate.
- Elaboreaza oferte atragatoare pentru fiecare segment vizat.
- Evalueaza imaginea firmei si gradul de satisfacere a clientului.
- Aduna si evalueaza, in mod permanent, idei privitoare la produse noi, la imbunatatirea produselor aflate in fabricatie si la serviciile destinate sa satisfaca nevoile clientilor.

- Exercita influenta asupra tuturor compartimentelor si asupra tuturor angajatilor companiei, incercand sa-i determine sa puna clientul in centrul gandirii si al practicilor.In cadrul societatii TRICORP TRUST SRL activitatea de marketing se desfasoara intr-un compartiment specializat - compartimentul de marketing (fig. 9). Compartimentul de marketing alaturi de celelalte este subordonat conducatorului societatii. In compartimentul de marketing sunt concentrate toate activitatile de marketing, care se reflecta direct in eficienta activitatii societatii.

4.2. Politica de produs a agentului economic; gama sortimentala, alternative strategice in politica de produs. Ce este un produs? Produsul este orice lucru care poate fi oferit pe o piata in scopul captarii interesului, al achizitionarii, utilizarii sau consumului si care poate satisface o dorinta sau o nevoie.De regula, marketerii clasifica produsele in functie de caracteristicile acestora, fiecare tip de produs avand o strategie specifica. In fig. 10 sunt prezentate principalele clasificari ale bunurilor comercializate de TRICORP TRUST SRL, precum si implicatiile lor asupra strategiei de piata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.