Activitatea de ticketing

Trimis la data: 2014-11-05
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.86 / 10
Downloads: 0
Autor: Simona_O
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Activitatea de tkt in transportul aerian international presupune emeiterea si vanzarea de documente de transport aerian, practice, vanzarea produsului/serviciului aerian, care este cel mai perisabil produs/serviciu, avand in vedere faptul ca beneficial pierdutn ca urmare a neocuparii unui loc la decolarea unui avion, reprezinta o pierdere definitive.
Este cea nau complexa activitate aeriana, deoarece impune colaborarea mai multor departamente, respectarea normelor si reglementarilor interne si internationale si se desfasoara avand ca suport un sistem de rezervari computerizat ( CRS ).
7.2.3 Raporturile asociatiei cu publicul larg, companiile aeriene, guverne, tari
IATA reprezinta vocea colectiva a sectorului de transport cu cea mai rapida crestere - care la randul ei face parte din industria turism si calatorii.
Pentru publicul larg IATA simplifica procesul calatoriei si contribuie la reducerea preturilor biletelor de avion.
Datorita cooperarii companiilor aeriene prin intermediul IATA, pasagerii individuali pot face un simplu apel tel pentru a rezerva un bilet, pot platii intr-o singura moneda si apoi sa foloseasca biletul pe mai multe companii aeriene

IATA ofera companiilor aeriene posibilitatea de a opera mai eficient.
IATA reprezinta pentru terti o conexiune intre acestia si companiile aeriene. Agentiile de turism si cargo devin reprezentanti ai industriei prin intermediul IATA si obtin beneficiul unor standarde inalte de servicii in agentie si inalta clasificare profesionala.

7.2.4 Particularitatile agentiei de voiaj
7.2.4.1 Definitie si obiecte de activitate
Sunt considerate agentii de voiaj toate intreprinderile care se obliga, in scop lucrativ, sa procure calatorilor titluri de transport si servicii hoteliere pentru efectuarea voiajului sau sejurului.
Alaturi de voiajele individuale organizate la cererea clientului si care se reflecta prin elaborarea unui titlu de transport si a unui voucher, un procent tot mai mare de deplasari turistice se face sub forma de calatorii colective oferite publicului la un pret forfetar - forma ce inregistreaza o crestere considerabila.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.