Activitatea de tiketing in transporturile aer

Trimis la data: 2004-10-20 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 85 Nota: / 10 Downloads: 3589
Autor: Gabriel Nica Dimensiune: 75kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Transporturile aeriene reprezintă o arie de comerţ în care aeronavele sunt angajate pentru a transporta pasageri, marfă şi poştă. Companiile de transport aerian operează servicii pe rute aeriene locale, regionale, naţionale şi internaţionale.

1.1 Originea şi dezvoltarea transportului aerian internaţional
Primele servicii de pasageri au început din 1910, când dirijabilele au
început să opereze între câteva oraşe din Germania. Prima cursă regulată de pasageri a inceput din 1914 în Statele Unite.

Înainte de primul razboi mondial au avut loc căteva curse experimentale de transport poştal din Anglia spre India, în câteva ţări din Europa şi Statele Unite, dar menţinerea lor cu regularitate nu a avut loc decât după război.

În 1918 Departamentul Oficiilor Poştale din Statele Unite şi-a achiziţionat primul escadron de avioane şi a inaugurat serviciile aeriene ce făceau legatura dintre principalele oraşe de la Coasta de est.

Serviciile aeriene transamericane (de pe o coasta pe alta) au început din 1921, numai zboruri de zi, dar după 3 ani şi cele de noapte a căror aterizare era asigurată de un lanţ de faruri aşezate de-a lungul pistelor bazelor aeriene, care se aprindeau şi se stingeau facilitând aterizarea.

Cu legatura pe care o faceau Serviciul Aerian Poştal, în 1925, Departamentul Oficiilor Poştale din Statele Unite a început să se debarcheze de propria flota şi să transfere operaţiile sale companiilor particulare. Spre sfârşitul anului 1920 câteva din aceste companii au început să asigure servicii de transport de pasageri folosind monoplane mari cu cabina inchisă (ex.: trimotorul Ford cu o capacitate de 15 pasageri).

Pentru că transportul la sol a fost îngreunat, consecinţă a primului război mondial, multe guverne au dezvoltat extesiv un sistem aerian de transport de călători, urmând, bineînţeles şi transporturile poştale. Cu toate că servicile aeriene de poştă (sau PAR-AVION) din Europa nu se puteau compara cu cele americane care erau destul de rapide (de stilul “de la o zi la alta”), transportul pasagerilor în Europa a devenit mult mai sofisticat. Din 1929, Anglia opera o rută comercială din Londra către India, şi până in 1930 mai multe state europene au început să opereze zboruri combinate de poştă, marfă şi pasageri pe distanţe lungi către Orientul Mijlociu, Orientul Îndepartat, Africa şi America Latină.

Anii dintre 1919 şi începutul celui de al doilea război mondial în 1939 au inclus o serie de descoperiri semnificative în ceea ce priveşte prezicerea vremii, echipamentele de navigaţie, aerodinamică.

Pe durata celui de- al doilea război mondial, căile aeriene erau parte integrantă din sistemul naţional de aparare din majoritatea statelor europene precum şi din Statele Unite ; aproximativ jumatate din activul de aeronave existent la momentul acela a servit transporturilor militare. Cursele de călători internaţionale s-au dezvoltat în perioada imediat următoare războiului; spre mijlocul anilor `50 numarul pasagerilor ce călătoreau cu avionul pe deasupra Atlanticului a depăşit cu mult numârul tuturor pasagerilor de pe cursele oceanice. Pa teritoriul Statelor Unite, din punct de vedere al distanţei de parcurs, liniile aeriene au înlocuit căile ferate. La sfârşitul anilor `50 introducerea turbojeturilor în trasportul naţional, internaţional şi continental a însemnat un avantaj major în ceea ce priveşte timpul de zbor.
O nouă generaţie de avioane cu reacţie şi-a început operaţiile în 1970, iar anglo-francezul Concorde, o aeronavă sopersonică, a intrat în serviciile aeriene de pasageri în 1976.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.