Activitati specifice administratiei fiscale

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 15 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 32kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Mentionam ca in luna iulie 2005 au fost transferate la D.G.A.M.C. Bucuresti un nr. de 47 societatii comerciale ( cele care in anul 2004 au avut o cifra de afaceri peste 50 milioane lei ), iar din cei 47 de contribuabili in luna iulie 2006 au revenit in administrarea D.G.F.P. Brasov un numar de 17 societati cu obigatii fiscale in suma totala de 271 mil. lei. De asemenea in anii 2006 si 2007 au fost transferate la D.G.A.M.C. Bucuresti un numar de 2 respectiv 3 societati comerciale fara datorii , acceste societati facand parte din categoria contribuabilor buni platnici si cu contributii semnificative la bugetul consolidat al statului.

In cazul societatilor aflate in procedura insolventei s-a contactat administratorul/ lichidatorul numit si s-au identificat bunurile mobile/ imobile sechestrate in vederea stabilirii unor modalitati legale de valorificare a acestora si implicit recuperarii cu prioritate a creantelor datorate bugetului general consolidat. Un exemplu in acest sens este SC COLOROM SA CODLEA aflata in procedura falimentului de la care s-a recuperat suma de 22,4 mil. LEI, suma care a stins obligatiile restante ale societatii.

Urmare a discutiilor purtate cu lichidatorii si a efectuarii demersurilor necesare clarificarii situatiei juridice a bunurilor sechestrate, in cazul societatilor comerciale la care procedura insolventei s-a deschis pe o perioada mai lunga de timp, consideram ca pana la sfarsitul anului vor fi indeplinite premizele privind valorificarea acestora.Activitatea de metodologie si asistenta contribuabili a inregistrat urmatoarele rezultate:

- s-a acordat asistenta directa, prin raspunsuri formulate pe loc, unui numar de aproximativ 14.490 contribuabili, care s-au prezentat pentru a primi lamuriri in legatura cu aplicarea legislatiei fiscale;
- numarul apelurilor telefonice prin care au fost comunicate informatii fiscale a fost de 8089 apeluri primite de la persoane fizice si 9.328 apeluri primite de la persoane juridice;- s-au formulat in scris solutii de aplicare a legislatiei la 890 adrese din partea contribuabililor.

Pentru un numar de 7 solicitari, in vederea interpretarii si aplicarii in mod unitar a legislatiei, s-a solicitat punctul de vedere al MFP. La toate solicitarile in scris s-a raspuns in termenul legal.
- in vederea combaterii evaziunii fiscale s-au furnizat informatii la solicitarea Guvernului - Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Garda Financiara, Directia Nationala Anticoruptie, instantelor judecatoresti - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, organelor de politie - Directia Generala de Combatere a Criminalitatii Organizate, formulandu-se rapunsuri la un numar de 41 cazuri;

Avand in vedere ca anul 2007 a fost primul an de aplicare a legislatiei interne armonizate cu Directivele Europene, contribuabilii aflandu-se in fata unor multitudini de noutati legislative, structurile de asistenta contribuabili s-au confruntat cu un volum masiv de solicitari din partea contribuabililor, in scris, telefonic, e-mail si personal prin prezentarea la organul fiscal. Pentru o mai buna informare a contribuabililor s-au elaborat materiale informative cum ar fi ghiduri, afise, pliante, brosuri, intr-un limbaj accesibil tuturor categoriilor de contribuabili, pe teme specifice fiecarui impozit, taxa si contributie in parte, precum si pe grupuri tinta de contribuabili:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.