Actualitatea icoanei

Trimis la data: 2013-10-12
Materia: Religie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 9.35 / 10
Downloads: 0
Autor: Paraschiv Cristina
Dimensiune: 14kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Icoana este arta.Arta care ne calauzeste sufletul , cu pasi marunti si linistiti , spre cararea luminoasa catre iubirea de Dumnezeu , e arta care limpezeste soarta zbuciumata a lumii doar prin iubirea tainica ce se ascunde in spatele acestui amestec de culori.
Icoana , cultura plina de forta spirituala puternica , transcrie ceea ce nu poate fi descris sau relatat in cuvinte , pe doar o simpla bucata de material , cu ajutorul numai catorva culori cu inteles divin.Lumina cereasca ce inveleste cu dragoste firava icoana este , de fapt , o dovada a harului dumnezeiesc din care este alcatuita personalitatea icoanei.

De altfel , aceasta lumina nu poate fi vazuta si inteleasa de oricine.Crestinul adevarat trebuie sa dobandeasca darul de a putea iubi cu adevarat icoana si toate insemnatatile ei , lucru posibil doar prin multa rugaciune si dovada de dragoste sincera fata de Creator.Abia apoi ea poate fi cinstita si admirata cu adevarat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.