Actul constitutiv al societatii cu raspundere limitata

Trimis la data: 2014-02-20
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
1.1. Denumirea societatii este "SC ............ SRL", societate cu raspundere limitata, conform dovezii de anterioritate nr ....... din data de .................
1.2. In toate documentele, facturile, anunturile, publicatiile si celelalte acte provenind de la societate, denumirea va fi precedata sau urmata de initialele SRL, de sediul social, de nr. de inmatriculare in Registrul Comertului si de codul fiscal.
7.1. O parte sociala nu poate fi divizata. Partile sociale sunt nominative, ele nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile.
7.2. Orice transfer de parti sociale se va face in conformitate cu decizia asociatului unic. Transferul de parti sociale trebuie inregistrat la Registrul Comertului si in registrul asociatilor tinut de societate. In cazul in care asociatul unic cesioneaza, transfera sau dispune in vreun alt mod de o parte din partile sale sociale, noii asociati vor semna un contract de societate si vor completa statutul societatii in mod corespunzator.

7.3. Societatea va elibera la cerere certificate de proprietate pentru partile sociale, care insa nu vor constitui titluri negociabile.
Art.8MAJORAREA SI REDUCEREA CAPITALULUI SOCIAL
8.1. Capitalul social poate fi redus sau marit in baza unei decizii a asociatului unic in conditiile si cu respectatrea procedurilor prevazute de lege si de statut.8.2. Marirea capitalului social se poate face fie prin emiterea unor noi parti sociale, fie prin majorarea partilor sociale existente.

Majorarea poate fi facuta prin aporturi in natura sau in numerar sau in ambele, sau prin incorporarea beneficiilor, a rezervelor, inclusiv a diferentelor favorabile rezultate din reevaluarea patrimoniului si a primelor de emisiune ori prin compensarea datoriilor.
8.3. Reducerea capitalului social nu va putea fi facuta inainte de trecerea a doua luni de la data la care decizia asociatului unic de efectuare a reducerii a fost publicata in Monitorul Oficial si numai cu respectarea minimului de capital prevazut de lege. Hotararea de reducere a capitalului va trebui sa arate cauzele reducerii si procedeul pentru care se face reducerea.

9.4. Drepturile si obligatiile decurgand din detinerea de parti sociale urmeaza de drept partile sociale odata cu schimbarea proprietarului. Participarea salariatilor la beneficii ca recompensa a muncii lor nu le atribuie statutul de asociat.9.5. Patrimoniul societatii nu poate fi grevat cu datoriile sau obligatiile personale ale asociatului. Pe timpul duratei societatii, creditorii asociatului unic pot formula pretentii numai asupra partii de beneficiu care ii este repartizata dupa bilantul contabil sau asupra cotei-parti care ii revine din patrimoniu la lichidarea acestuia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.